0

М ел Гибсън доведе у нас врага на Спайдърмен, за да го снима в новия си филм „Рискован полет“, научи „Телеграф“. Звездата от „Смело сърце“ този път е само в ролята на режисьор и продуцент на лентата, а за свой асистент е избрал Тодор Чапкънов.

Специален отряд

Лентата вече е заснета в град Мъскийт, щата Невада, САЩ, но е останало да се направи началната сцена, с която започва филмът. Оказало се, че всички, които трябва да участват в нея, могат да си освободят един снимачен ден в началото на юни, а най-удобно им било да се съберат в България. Главният актьор Марк Уолбърг, който играе пилота на самолета, не е дошъл, защото по сценарий го няма в тази сцена, но останалите са пристигнали. Тофър Грейс е главният актьор, който е най-популярен като врага на Спайдърмен – Венъм, от третата част в поредицата на „Марвел“. Мишел Докери е звезда от „Имението Даунтаун“, а Мониб Абхат се е снимал в „Специален отряд“ и „Военни престъпления“. Снимките са били в дървени къщички във вилно селище на Боровец. Според сюжета героите са събрани в една хижа и оттам тръгват за летището. Героят на Тофър Грейс се охранява от полицай, като в униформата влиза нашият актьор Атанас Сребрев. Българинът също си пусна снимка с Мел Гибсън, като на техния кадър присъства и операторът на филма – германецът Клемънс Бекер (снимал „Джон Уик 4“ и „Новите ангели на Чарли“).

Непобедимите

„Снимахме и още един българин – Георги, който е младо момче. Много леко и лесно се работи с Мел Гибсън. Той остана много доволен, а за нас беше много вълнуващо. Аз съм от хората, които винаги намират какво ново да научат за професията, и работата с Мел Гибсън е школа за мен. Той дойде от Америка само с мизансцен, нямаше готова разкадровка, та импровизирахме. Давах му разни идеи, но не му се бърках много“, сподели пред „Телеграф“ Тодор Чапкънов. Преди години той е имал възможност да работи с него в „Непобедимите“, но тогава е отказал. „Романтични са причините – не исках да виждам своите герои като обикновени хора“, обясни синът на големия художник Георги Чапкънов.

Носи шина заради операция на рамото

68-годишният актьор изненадващо се появи в България с шина на лявата ръка. Това обаче не му попречи да я използва, като с нея си държи мобилния си телефон. Българските му колеги се притеснявали да не е счупена, но Мел Гибсън ги успокоил, че преди да дойде, си е направил операция на рамото. В младежките си години играел много ръгби и му останали доста травми, които с напредването на възрастта се обаждали все по-често и затова се наложила хирургическата интервенция.