0

П евецът Добрин Векилов-Дони си е купил имот в САЩ, научи „Телеграф“ от българи в Америка.

Жилището, което се намира в щата Флорида, ще бъде своеобразен център за музиканта и колегите му от „Фондацията“ за част от концертите в тазгодишното им турне отвъд океана. Първите три спирки от обиколката по традиция са в Канада. За 4-ти път супергрупата гостува в Монреал, после в Торонто и Калгари. След това продължиха в Сиатъл и Сан Франциско, а ден преди рождения ден на Дони от „Фондацията“ обявиха лоша новина.

Болки

„Здравейте, приятели! До този момент ние от „Фондацията” направихме три концерта в Канада и два в САЩ. Още в България, точно преди да тръгнем за Америка, Кирил Маричков претърпя инцидент. Успя с цената на огромни болки да свири и пее до този момент, но сега болките станаха нетърпими и по препоръка на лекари се налага да се върне в България за лечение. Осигурихме му придружител и помощник за полетите и се надяваме всичко да бъде благоприятно! Мислехме да прекратим турнето, но той ни помоли да продължим. Би бил щастлив хората да пеят песните му преди неговата 80-годишнина, а ние обещахме да му изпращаме видеа с пеещата публика. Нека всички, изпитващи респект към него, да изпеем негови песни заедно тук, в Америка. Това ще го направи истински щастлив. Той толкова искаше да направим тези концерти, че това е най-малкото, което можем да направим за него в този момент. Ще изпълним заръката и продължаваме турнето: Мастър Иван Лечев (ФСБ), Славчо Николов (Б.Т.Р.), Венко Поромански (Те) и Дони. Ние ще изпеем песни на Кирил Маричков и „Щурците“, както и песни на групите, от които произлизаме. Доскоро приятели и нека се помолим са оздравяването на нашия приятел и учител Кирил Маричков! “Фондацията”.

Става

От няколко години Кирил Маричков има проблеми с единия си крак. Според запознати в музикалния бранш причина за това се крие в ставата, но не е ясно дали е сменяна.

Заради затрудненото ходене „щурецът“ пропусна едно от турнетата на „Фондацията“ в Америка и тогава бе заменен от колегата си на пианото Валди Тотев. Най-вероятно и сега това е причината за инцидента.

„Телеграф“ позвъни няколко пъти вчера на мобилния номер на Маричков, но свободният сигнал остави без отговор въпроси като какъв инцидент е преживял, пристигнал ли е в България, настанен ли е в вече в болница и как се чувства.