0

З наменитостите не винаги са освободени от правилата. Много звезди са били изправени пред сериозни наказания като доживотни забрани за неподходящи коментари или поведение.

В някои по-сериозни случаи звезда нарушава правилата или вярванията на цяла държава - и ѝ се забранява да стъпва на територията й.

Макар и по-рядко, някои звезди са получили доживотни забрани да влизат в дадени държави по различни причини. 

Джъстин Бийбър

Джъстин Бийбър получи забрана да пее в Китай поради „лошото му поведение“. Общинското бюро за култура на Пекин обясни забраната в изявление от 21 юли 2017 г.: „За да се поддържа ред на китайския пазар и да се пречисти китайската среда за представления, не е подходящо да се въвеждат артисти с лошо поведение.“ Авторът на New Yorker Jiayang Fan предположи, че неясното изявление може да се отнася за противоречивото поведение на поп певеца по време на предишните му азиатски турнета.

Снуп Дог

През 2012 г. Снуп Дог получи забрана за влизане в Норвегия за две години. Докато беше на път за норвежкия фестивал в Хоув, рапърът беше хванат с осем грама канабис и прекомерна сума пари в брой. Според BBC, на Снуп Дог е било разрешено да участва на фестивала, но впоследствие е трябвало да плати глоба и му било забранено да влиза отново в страната в продължение на две години. Рапърът е решил да не оспорва обвиненията, а да живее с кратката забрана.

Бионсе

Кралицата на попа Бионсе беше принудена да пренасрочи концерт в Малайзия, след като получи забрана от страната за некоректно поведение. Според BBC певицата е получила забраната, защото правителството смятало за неморално облеклото и поведението й, което насърчавало „западните секси ценности“. 

Лейди Гага

Докато Лейди Гага е само една от многото знаменитости, на които е забранено да влизат в Китай, за разлика от повечето, тя получи забрана два пъти. На поп певицата й беше забранено през 2011 г. заради скандалната си личност и прокарваща границите мода, която правителството смята за „вулгарна“. През 2016 г. пък Гага получи забрана след среща с Далай Лама.

Ричард Гиър

На Ричард Гиър също му бе забранено да влиза в Китай след речта му на Оскарите през 1993 г., по време на която той осъди страната за отношението й към Тибет. Актьорът продължи да говори за правата на тибетците след речта и дори пътува до региона и се срещна с Далай Лама. 

Риана

Риана получи неофициална забрана да влиза в Сенегал от група ислямски организации, известни като Не на масонството и хомосексуализма. Според The ​​Guardian, певецът трябваше да присъства на образователна конференция в страната, когато групата отправи петиция до правителството да отмени събитието и да забрани певицата. „Не на масонството и хомосексуалността“ смята, че тя работи в тандем с масоните и илюминатите за насърчаване на хомосексуалността. Въпреки че тя никога не е била официално забранена от страната, групата направи потенциалните посещения по-малко безопасни.

Алек Болдуин

На Алек Болдуин му беше забранено да влиза във Филипините, след като направи обидна шега в Късното шоу с Дейвид Летърман през 2009 г. Според NBC Washington, актьорът обсъждал желанието си да има повече деца и се пошегувал, че „мисли да си вземе булка филипинка по пощата в този момент... или рускиня." Филипинският сенатор Рамон Ревила нарече Болдуин "арогантен" заради неговите "безчувствени и ненужни" коментари и лично заплаши актьора.

Селена Гомес

Китай също забрани и на Певицата Селена Гомес да влиза в страната след снимка с Далай Лама.

Марта Стюарт

През 2008 г. на Стюарт е отказана виза за Обединеното кралство поради криминални присъди в Съединените щати.

Брад Пит

Китай забранил и на Брад Пит да влиза в страната заради филма му "Седем години в Тибет".