0

И звестният оперен певец Пласидо Доминго беше заподозрян, че е използвал услугите на секта, която се занимава със сексуална експлоатация на хора в Аржентина повече от 30 години, съобщава испанският вестник El Pais , позовавайки се на източници, близки до разследването.

Миналата седмица органите на реда в Аржентина обявиха ликвидирането на голяма секта, действаща под името „Йога школа в Буенос Айрес“. По предварителни данни сектата пропагандирала философията за борба със СПИН и наркотиците, както и стремежа към щастие. Организацията предлaгала на хората лек, но всъщност им взе парите. Изпирали са се пари и имущество чрез фондове в чужбина, както и чрез закупуване на имоти и автомобили.

Изданието пише, че следователите са получили аудиозаписи на разговори, включващи, вероятно, самия Доминго, лидера на сектата Хуан Перкович и посредник. Първо, в записан разговор, жена на име Сузана Менделевич съобщава на лидера на сектата, че испанският тенор иска да ги посети. В отговор Перкович дава разрешение за използване на "Музея". Така сектантите са наричали сградата в центъра на Буенос Айрес, предназначена за сексуални срещи. Във втория аудиозапис се чува предполагаемият глас на Пласидо Доминго, който обяснява на Менделевич как да се срещне с него, без неговите агенти да забележат.

След разговор с клиента жената отново се свързва с лидера на сектата и му разказва за договорките с певеца. Източници на вестника съобщават, че засега срещу Доминго няма повдигнати обвинения. Те отбелязват, че следствието тепърва ще проучи всички събрани материали.