0

В киновселената 2023 година ще бъде запомнена със сблъска на "Барби" с "Опенхаймер".

Сега 2024 г. ще ни предложи подобно нещо. Два от най-големите и чакани филми ще бъдат пуснати в един и същи.

Миналата година "Опенхаймер" и "Барби" се изправиха в едно от най-дългоочакваните кинематографични събития в историята.

Излезли едновременно на 21 юли, те се превърнаха във филмовото събитие на годината.

Това им помогна да спечелят значителни суми в боксофиса и дори да надминат очакванията.

Историята на успеха от 2023 г. сега изглежда ще се повтори само една година по-късно, като два от любимите филми на годината ще бъдат пуснати в един и същи ден.

В петък (22 ноември) ще видим както "Гладиатор 2" (Gladiator II), така и "Злосторница" (Wicked) по кината в нещо, което се очаква да бъде от размерите на Барбенхаймер.

За мнозина "Гладиатор II" се смята за филм на годината, тъй като е директно продължение на „Гладиатор“ от 2000 г., който спечели пет Оскара, включително за най-добър филм и най-добър актьор в главна роля на Ръсел Кроу.

Продължението има епичен актьорски състав, който включва Пол Мескал, Педро Паскал, Дензъл Уошингтън, Кони Нилсен, Дерек Якоби и Джоузеф Куин.

И в истинския дух на Барбенхаймер, "Злосторница"не може да бъде по-различен.

Музикалният фентъзи филм, базиран на едноименния сценичен спектакъл и вдъхновен от "Магьосникът от Оз", с участието на Синтия Эриво като Elphaba Thropp, неразбрана жена, която се превръща в емблематичната Зла вещица на Запада.

Ариана Гранде, Джеф Голдблум и Мишел Йео също участват в продукцията.

Първоначалната дата на "Злосторница беше определена за 27 ноември, но беше преместена на същия ден като  "Гладиатор II", за да избегне основно конкуренцията със "Смелата Ваяна 2" като същевременно се надява да се възползва от вече установения тласък на Барбенхаймер.