0

П обедителят в тазгодишното издание на Хелс Китчън Станислав и су шеф Никола Симеонов се преобразиха на гладиатори по време на кулинарен мастър клас.

Двамата се премениха в доспехи и първоначално почти никой не ги позна от събралата се публика в Свищов.

Празник

„Беше много забавно. Вървяхме в строй като истински гвардейци. Когато свалихме шлемовете, всички много се зарадваха и искаха да се снимат с нас. Бяха щастливи, че сме там“, сподели за „Телеграф“ Станислав и разкри, че самите те с Никола също са се чувствали много готино и различно да участват в такава възстановка на римско време. Определено случващото се е било особено интересно и за самите шефове, на които не им се случва всеки ден да готвят пременени като гладиатори.

Меню

Самият Никола не е знаел какво точно ще се случва и е останал приятно изненадан. „Станислав ми се обади и ми каза, че са ни поканили от Свищов да сме жури. Ще има възстановки на битки от римско време, отбори, които ще оценяваме, но изобщо не ми спомена, че ще бъдем облечени така, че ще изпълняваме команди и т.н. Знаех обаче, че ще имаме мастър клас (смее се). Вадихме мечове, вдигахме щитове, беше забавно“, сподели пред „Телеграф“ и шеф Никола Симеонов.

Станислав ни сподели и какво са приготвили заедно с Никола. „Направихме пилешка роладина, навита в прошуто с трюфелова паста, еспума от сладък картоф и салса верде сос“, издаде част от менюто победителят в Хелс Китчън 5. Шефовете са оценявали и древна кухня, а състезаващите се са били разделени на два отбора - румънци и българи.