0

Б ританското кралско семейство изпадна в неловка ситуация, след като беше обвинено, че е фалшицирало снимка на Кейт Мидълтън.

Асошиейтед прес (АП) Ройтерс, Агенция Франс прес (АФП) и Гети издадоха отделни заповеди за спиране на разпространението на изображението до медийни организации на фона на опасения, че снимката е била "манипулирана". Всяка от организациите потвърди, че изображението ще бъде изтрито от техните индивидуални библиотеки, като източници твърдят, че снимката, включваща принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи, е редактирана, съобщава Mirror.

Съобщение от Асошиейтед прес гласи: "При по-внимателно разглеждане изглежда, че източникът е манипулирал изображението". Спорното изображение на на принцесата на Уелс беше придружено от надписа: „Благодаря ви за милите пожелания и продължаващата подкрепа през последните два месеца. Пожелавам на всички честит ден на майката“.

По-рано през деня кралски фенове с орлови очи в социалните мрежи забелязаха, че един от ръкавите на принцеса Шарлот не е наред. Други пък забелязали, че на принц Луи му липсва пръст. Това е първата официална снимка на Кейт Мидълтън след коремната й операция преди два месеца и трябваше да потуши слуховете, че съпругата на принц Уилям е в лошо здравословно състояние.