0

Т рагично загина обичана рокзвезда. Бас китаристът Джон Кенеди, на 46 години,от култовите шок рокери Cradle of Filth загуби живота си при автомобилна катастрофа. Той е шофирал по шосе A55, близо до Бротън, когато бил ударен от друг автомобил и убит.

Почит на Кенеди отдаде и фронтменът Дани Филт, който прекара една година с групата през 1994 г., преди да започне други проекти.

Самият Джон Кенеди участва в блек метъл групата Hecate Enthroned, която също се обърна към социалните медии, за да му отдаде почит.

Рок групата Cradle of Filth е създадена в Съфолк през 1991 г.

Музикалният й стил еволюира първоначално от блек метъл и стига до амалагама от готик метъл, симфоничен метъл и други метъл жанрове.

Техните лирични теми и образи са силно повлияни от готическата литература, поезия, митология и филми на ужасите.

През юни 2013 година рок групата имаше концерт и в София.

По повод трагедията с Кенеди, колегите му публикуваха изявление във Facebook : „Ние сме разтърсени и опустошени от смъртта на нашия брат Джон Кенеди. Това не е огромна загуба само за неговото семейство и приятели, но и за хилядите музикални фенове и любители на жанра, които той докосна и вдъхнови. Страстта на Джон към музиката беше огромна и на моменти всепоглъщаща, което се отразява в това как той е почитан в блек метъл сцената.

Работата с Jon по музика беше забавна, вдъхновяваща и предизвикателна, защото всеки с този стремеж и страст беше сила и това продължи след Hecate с всичките му музикални начинания чак до края с Powerhouse Imperial Genocide.

Тази страст беше съчетана с любовта му към семейството и близките му приятели. Беше любящ баща, съпруг и син.

Нашите мисли и сърца са с неговото прекрасно семейство в този невероятно труден момент. Докато скърбим за нашия брат, моля, бъдете внимателни за семейството му и уважавайте тяхното лично пространство. Но моля, “вдигнете рогата” за Джон”.