0

А ктьорът Кевин Спейси иска 100 000 долара, за да напусне дома си в Балтимор, въпреки че къщата вече има нов собственик.

Жилището на Спейси е разположено на цели пет етажа в затворен комплекс. То беше конфискувано от властите и продадено на търг през юли, след като актьорът закъсня с плащанията по ипотеката. Носителят на „Оскар“ изпитва сериозни финансови затруднения, след като кариерата му беше съсипана от обвинения в сексуален тормоз.

Имотът е купен за 3,24 милиона долара от инвеститора на недвижими имоти Сам Асгари, който сега твърди, че действията на 65-годишния Спейси представляват „изнудване“ на пари от него. „Той поиска от мен 100 000 долара, за да напусне имота на 17 ноември и аз казах не, но той каза, че това е последната му оферта“, обясни Асгари пред New York Post.

„Той казва, че го тормозя. Иска да се изкара жертва и използва публичноста си за тази цел“, добави още инвеститорът.

Миналата седмица Спейси се опита да блокира първоначалната продажба на къщата, за която той плати 5,65 милиона долара през 2017 г. Поради юридически неуредици в американските закони, технически Спейси все още е собственик на дома си, тъй като след търг за възбрана съдилищата трябва да одобрят продажбата, преди предложилият най-висока цена да може официално да подпише акта. Този процес често отнема месеци, през което време бившият собственик може да остане в имота.

Купувачът може да направи оферта „пари за ключове“. Асгари е предложил 50 000 долара на Спейси, ако той