0

В окалистът на "Аеросмит" Стивън Тайлър е изправен пред ново обвинение в сексуално посегателство: На 2 ноември в Ню Йорк е подаден иск, в който се твърди, че той е посегнал на 17-годишно момиче по време на среща през 70-те години на миналия век.

Подробностите бяха съобщени от Rolling Stone, според който Жана Белино, бивш детски модел, твърди, че е претърпяла "траен емоционален стрес" и други състояния, след като е била опипвана и целувана против волята си от вече 75-годишния музикант.

Тайлър, чиято група в момента провежда прощалното си турне Peace Out в САЩ, вече е изправен пред подобно съдебно дело. Този иск, подаден миналата година в Калифорния, съдържа твърдения за сексуален побой и нападение над непълнолетна, свързани с връзката му с Джулия Холкомб Мисли, тогава на 16 години, в продължение на три години.

Според Rolling Stone през лятото на 1975 г. Белино е тийнейджърка, работеща по модно ревю в Манхатън, когато неин приятел ѝ урежда среща с Aerosmith в близкия хотел. В иска се твърди, че Тайлър я е нападнал сексуално два пъти през единствения ден, в който са били заедно - веднъж в телефонна будка, в която, според нея, я е бутнал, преди да я опипва и да се търка в нея, и по-късно в хотела, където твърди, че я е целунал насила и отново е притиснал тялото си към нея.