0

Внукът на примата на руската музика Алла Пугачова яко го закъса.

В продължение на месец Никита Пресняков се опитва да продаде вилата, която избяга от Русия след началото на войната в Украйна и на практика се превърна в персона нон грата в родината си.

Алла Пугачова винаги е осигурявала най-големия си внук, но сега той се опитва да разпродаде жилищното пространство, тъй като имотът изисква много харчове, а Песняков няма финансовата възможност да поддържа огромното имение.

Внукът на примата обаче се сблъсква с огромен проблем, тъй като никой не иска да купи къщата на баба му, която се намира на язовир Истра, на 45 км от Московсква. Алла Пугачева купува парцел тук през 90-те години. Тя събори старата къща и построи вилата на мечтите си. Къщата е готова през 1999г. Пугачева я нарече любимата си вила, където обичаше да се отпуска и да прекарва време с приятели. Площта на къщата е 760 кв. м, парцелът е 80 дка, има излаз на вода с брегова ивица с дължина 80 метра. През март 2014 г. най-големият внук на Пугачова, Никита Пресняков, стана собственик на вилата, но през септември 2022 г. той и съпругата му избягаха за постоянно пребиваване в САЩ.

През 2023 г. Пресняков се опита чрез пълномощник да продаде къща в Истра за 225 милиона рубли. Неуспехът обаче го принуди да предприеме други мерки и сега той дава къщаата под наем за 200 000 рубли на месец (4000 лв.).