1

П рез 2019 г. Министерството на правосъдието на САЩ повдигна обвинения в заговор и пране на пари срещу бившия член на хип-хоп групата The Fugees и бизнесмена Джо Лоу.

А две години по-късно те също бяха обвинени в „организиране на нерегистрирана тайна кампания“, която трябваше да убеди администрацията на Доналд Тръмп да прекрати федерално разследване за присвояване на пари от малайзийския фонд за развитие 1MDB. Обаче нито рапърът, нито бизнесменът се признаха за виновни.

По време на разследването стана известно, че повече от 3,5 милиарда долара, присвоени от рапъра и бизнесмена, са били изразходвани за закупуване на недвижими имоти, произведения на изкуството, яхта, самолет, както и за финансиране на филма "Вълкът от Уолстрийт", в който Лео играе главната роля.

Освен това източници твърдят, че актьорът е бил в близък контакт с Джо Лоу и дори е получил картина на Пикасо от партньорите си за 3,2 милиона долара. Наистина, скоро стана ясно, че е купена с крадени пари, така че тя беше конфискувана от звездата, писа Cosmopolitan.