0

К расотата е преходна - гласи народната мъдрост. Но в последния половин век естетическата индустрия дотолкова се разви, че отлага естественото повяхване на лице и тяло с десетилетия. В гордо знаме на новата бюти индустрия се превърнаха някои от най-заможните дами на планетата. Те въртят милиарди и не пестят средства, за да изглеждат по-млади. По повод Международния ден на красотата и козметологията – 9 септември, нека видим онези приказно богати Еви, за които биологичният часовник сякаш е спрял.

Сивият кардинал

Шейха Моза е сред най-богатите и влиятелни жени в Арабския свят. Красавицата не само не носи бурка, но и активно се намесва в държавните дела. Твърди се, че с нейното лобиране и позитивен пример Катар е успял да се пребори за домакинството на световно първенство по футбол. Мондиалът ще се проведе тази есен в емирството - остров на спокойствие и просперитет в Близкия изток. Голяма заслуга за това има 64-годишната шейха Моза, за която сякаш времето е замръзнало като в приказка на Шехерезада. Светски хроникьори твърдят, че само пластичните й операции и други естетически интервенции възлизат на над 2,5 млн. долара. Тя обаче е доста интелигентна и предприемчива.

Наричана още Желязната лейди Моза е втората от трите жени на бившия шейх на Катар - Хамад бин Халифа ал Тани и майка на седем от децата му. Завършва психология в Катар, но след това продължава образованието си в известни американски университети. Днес е смятана за сивия кардинал на кормилото на властта. Макар да има 27 деца именно един от синовете на Моза, Тамим, стана новият емир на Катар.

По данни на сп. „Форбс“ нейното състояние възлиза на 14,9 млрд. долара, което й отрежда 110 място по богатство в света.

Веселата вдовица

Не по-малко ослепително изглежда и Лорийн Джобс, вдовицата на Стив Джобс. Тази есен тя ще навърши 59 лета, но въпреки това излъчва сексапил и привлича доста млади ухажори. Около тайната на красотата й витаят догадки, но едно е сигурно, храни се доста здравословно. Богатството си дължи на покойния й съпруг, който й завеща акции в „Дисни“ и „Епъл“.

Тя инвестира в недвижими имоти, играе на фондовата борса, занимава се покупко-продажба на технологични патенти. И, разбира се, с благотворителност. Наред с всичко това тя е разпален колекционер на творби на изкуството, като засега постига целта си да изглежда като модел на импресионистите, чиято възраст сякаш е неопределима.

Империя

По-консервативен подход към разкрасителните процедури е избрала Франсоаз Бетанкур Майерс. Тя наследи трона на козметичния гигант „Лореал“ от своята майка Лилиан. Твърди се, че 68-годишната Бетанкур Майерс за разлика от майка си не си пада по инвазивните процедури за разкрасяване и купоните с различни мъже. Не обича и излишното внимание към личността си и светските партита. Предпочита да отделя време на семейството, бизнеса, четенето, свиренето на пиано и писането на книги.

През 2017 г. майка й Лилиан се спомина на 94 г. и в ръцете на Франсоаз попадна мегабизнес империя. Нейното богатство днес се оценява на 74,8 млрд. долара.

Развод

Външният вид на Макензи Скот все още е загадка, като някои го приписват на комбинация от иновативни кремове, йога и по-младежки ген. 50-годишната брюнетка определено става още по-красива в очите на златотърсачите отвъд океана, тъй като заема 4-тото място в списъка на най-богатите жени в света. Своето състояние от 39 млрд. долара дължи на развода си с основателя на „Амазон“ (Amazon) Джеф Безос. След като ги получи, Макензи започна да ги раздава за благотворителност, като зарадва доста училища в гетата.

Кох

Трудно може да повярва човек, че шармантната Джулия Кох тази година чукна юбилейните 60 лета. Тя може да се позволи най-иновативните и скъпи естетически интервенции във всяка точка на планетата. И вероятно го прави, като после не пропуска повод да демонстрира перфектната си визия и вкус към тоалетите. Нейните снимки често се появяват по страниците на лъскави списания, на които грее до предприемачи и звезди.