0

Н овата песен на Бионсе "Texas Hold 'Em" дебютира на първо място в класацията Hot Country Songs на Billboard, съобщи изданието. Световноизвестната певица се записа в музикалната история - тя е първата чернокожа жена, която някога е достигала №1 в кънтри класацията, благодарение на новото си парче.

Другата нова кънтри песен на Бионсе "16 Carriages" се нарежда на 9-о място в класацията.

Отбелязвайки първия си сингъл №1 в кънтри класацията, Бионсе става единствената друга соло изпълнителка без съпровождащи артисти, която постига това, редом с Тейлър Суифт, чиито песни "Love Story (Taylor's Version)" и "All Too Well (Taylor's Version)" достигат №1 през 2021 г., според Billboard.

Тя е и първата жена, оглавила едновременно класациите Hot Country и Hot R&B/Hip-Hop Songs от началото на създаването им през 1958 г. Морган Уолън, Джъстин Бийбър, Били Рей Сайръс и Рей Чарлз са единствените други изпълнители, които са достигали до №1 и в двете класации.

Както "16 Carriages", така и "Texas Hold 'Em" бяха пуснати на 11 февруари, след като Бионсе подразни пускането на новата музика в изненадваща реклама на Super Bowl за Verizon, придружена с впечатляващи визуализиращи видеоклипове в YouTube.

Рекламният спот, озаглавен "Can't B Broken", включваше актьора от "Veep" Тони Хейл, който предизвика Бионсе да разбие 5G възможностите на компанията за клетъчни услуги, и тя прие предизвикателството по славен начин.

В самия край на клипа се чува как звездата казва: "Добре, готови са. Пуснете новата музика", след като се вижда как тя преминава през различни необичайни опити да "разбие" мрежата на Verizon.

Минути по-късно на официалния си уебсайт носителката на "Грами" и родена в Тексас публикува клип на "Texas Hold 'Em", а след това пълните версии на двете песни бяха пуснати в платформите за стрийминг на музика, заедно със съобщението, че осмият ѝ солов студиен албум "Renaissance Act II" ще излезе на 29 март.

*Източник: БГНЕС