0

С ър Елтън Джон стана поредната знаменитост, която напусна Туитър, след социалната мрежа стана собственост на Илон Мъск. Певецът обвини платформата за „промяната в политиката” по отношение на дезинформацията, без да дава подробности.

Миналия месец Туитър спря да предприема действия срещу акаунти, разпространяващи подвеждаща информация за коронавируса.

В това, което може да се окаже последният му туит, певецът написа: „През целия си живот съм се опитвал да използвам музиката, за да обединявам хората. И все пак ми е тъжно да виждам как дезинформацията сега се използва, за да разделя нашия свят. Реших повече да не използвам Туитър предвид неотдавнашната им промяна в политиката, която ще позволи на дезинформацията да процъфтява безконтролно”. В отговор на съобщението на сър Елтън Мъск заяви, че се надява звездата да се завърне в платформата.

Откакто Мъск купи Туитър за 44 млрд. Долара през октомври, се появиха спорове относно отмяната на политиката спрямо COVID-19, както и други стъпки, като например възстановяването на някои спрени преди това акаунти и таксуването на потребителите за верификация.

Вследствие на това редица известни личности се отписаха завинаги от социалната мрежа, като посочиха новия лидер като основна причина за напускането си. Актьорите Джим Кери и Упи Голдбърг, супермоделът Джиджи Хадид и музикантът от White Stripes Джак Уайт са сред тези, които напуснаха социалната мрежа.