0

П оетът Константин Трендафилов, по-познат в музикалните среди с алтер егото си Папи Ханс, претърпя спънка с новия си проект.

Той пусна песен с рапъра Мишо Шамара, която носи името „Мойто дупе“ и е препратка към парчето на „Кварталните принцеси“ от близкото минало.

Тематично оригиналното видео включваше полюшване на голи задни части, поради което от платформата YouTube го блокираха.

За това се оплака самият изпълнител.

„БЛОКИРАН. И рестриктиран от YouTube. От два часа клипа на новата ми песен си самоизтрива гледанията и е недостъпен за все повече хора. Явно е окей да сме абсолютно заляти от женски красоти на снимка, но когато използваме женското тяло не за целите да продаваме бански, а да правим изкуство, вече ни е “малко ту мъч” и “да не гледат децата”. Наистина не разбирам алгоритмите. Но това няма да ме спре да правя това, което искам, чувствам и в което вярвам. Възприемам се като артист, защото взимам неудобни решения. Не защото познавам нотите. А утре ще пусна версия на клипа, която може да гледате.

RIP на истинския клип и благодаря за подкрепата и стотиците коментари.

Свобода на изкуството - също RIP.

Мерси, че изчетохте дотук“, написа в социалните мрежи той.

След това Папи Ханс пусна „безопасна“ версия на клипа.

„Това е кастрираната, орязана версия на един от любимите ми клипове. Тези от вас, които искат да видят ИСТИНСКИЯТ, UNCUT клип, могат в профила ми, ако са над 18. Благодарим на модерната цензура на алгоритмите, че съсипаха една от любимите ми видео продукции. Но знаем, че истинската музика пробива пътя си, дори и да има стени пред нея“, обясни Трендафилов.