0

А ктьорите от трупата на Театър „София“, сред които е и очарователната Лилия Маравиля, ще играят на пет различни сцени в столицата.

Театърът преустанови дейност от обичайната си сграда заради ремонта, който ще продължи следващата година и половина.

Премиера

През следващия театрален сезон под надслов „Театър „София“ идва при вас“ актьорите ще обиколят почти цялата страна с турнета. Освен ежемесечните гостувания в различни населени места най-големият общински театър ще играе своите хитови постановки на други 5 софийски сцени. Сезонът започва с премиерното заглавие „Невинно малко убийство“ в Театро. В тази френска черна комедия участват Дария Симеонова, Неда Спасова и Пламен Манасиев. Режисьор е младата Надя Панчева с творчески екип: Ясмин Мандели – сценограф; Милен Апостолов – композитор. Билети могат да бъдат закупени от сайта на театъра още сега. На 27 септември Елеонора Иванова, позната от сцената и малкия екран, ще участва в модерната и ексцентрична комедия „Кашонът“ - отново на сцената на Театро.

Тролове

Срещите на „Пер Гюнт“ с тролове и полета на свободния му дух ще се развихрят в театър „Азарян“ през октомври. Историята на фаталната жена Лулу, в чиято главна роля е Елеонора Иванова, също ще може да бъде гледана в „Азарян“. От следващия сезон в „Сълза и смях“ очаквайте регулярно да се играе „Горчивите сълзи на Петра фон Кант“ – едно от последните премиерни заглавия на Театър „София“. Лилия Маравиля е преуспяла модна дизайнерка, която се влюбва в момичето, чиято кариера започва благодарение на Петра.
Театър „София“ ще гостува регулярно и в Театър „Българска армия“ и Младежки театър „Николай Бинев“. Сезонът започва от Пловдив и фестивала „Сцена на кръстопът“ с „Горчивите сълзи на Петра фон Кант“ от Р. В. Фасбиндер. Билети за постановките в София могат да бъдат закупувани онлайн от сайта на театъра.