0

Ц еремонията за Европейските музикални награди на MTV в Париж идния месец е отложена, съобщиха организаторите, цитирани от Ройтерс. Като причина те посочват нестабилната световна обстановка в разгара на конфликта в Израел и Газа.

Наградната церемония, която бе планирано да се излъчва на живо, трябваше да се състои на 5 ноември с участието на Тейлър Суифт, Оливия Родриго, Бед Бъни и "Фу Файтърс", които са сред номинираните.

"Европейските музикални награди на MTV са годишно празненство на глобалната музика. Докато наблюдаваме как продължават да се разгръщат опустошителните събития в Израел и Газа, чувстваме, че моментът не е подходящ за глобално празненство. Сега е време за скръб за хилядите погубени животи. Очакваме да бъдем домакин на Европейските музикални награди на MTV отново през ноември 2024 г.".

Франция е в най-висока степен на тревога след убийството на учител от заподозрян ислямист на 13 октомври. В сряда осем френски летища получиха заплахи и няколко бяха евакуирани, а Версайският дворец бе затворен отново след трета заплаха за сигурността в рамките на пет дни.

Всяка година церемонията за Европейските музикални награди на MTV се провежда в различен град. Миналогодишното събитие в Дюселдорф, Германия. За последен път церемонията е провеждана в Париж през 1995 г. 

Тази година Тейлър Суифт води със седем номинации за наградите.