0

Р адо Шоу е направил цирк във влака от София за Видин заради 2 часа закъснение по линията, научи „Телеграф“ от самия артист.

Шоуменът обаче не се сърди на железничарите, а даже е благодарен на машиниста и началника на влака, защото ги спасили от евентуална катастрофа.

Семафор

Радо трябвало да присъства във Видин на старта на програмата на цирк „Колозеум“, където в момента се изявява като клоун. Решил да не пътува с кола, а да вземе влака. Не се очертавало голямо закъснение. Но след Мездра се оказало, че един семафор не работел и машинистът спрял, за да изчака указания по телефона от София. И добре направил, защото само след няколко минути от близкия тунел се появил влак насреща им. Та на практика били спасени от това решение да не влизат в тунела. След около 45 минути разрешението от София най-накрая пристигнало и влакът продължил по пътя. Но на Криводол отново спрели, за да изчакат и пак някъде към 45-50 минути. А после почнали да спират на всяка гаричка и да чакат още и още. Радо обаче взел да се притеснява, защото се очертавало влакът вместо в 17,10 по разписание да пристигне в 19,40. Започнал да звъни на цирка, а оттам му казали, че могат да задържат 10-15 минути старта на спектакъла, ако не - преправят програмата без него.

Такси

Радо каза: „Щях да отида да се моля на машиниста, щях песни да му пея, номера да му играя, само и само да кара по-бързо, но като се замислиш, то и няма как. Тогава дойде една кондукторка и обяви, че влакът ще пристигне във Видин в 19,05 ч. Ура! За щастие с мене носех куфара със сценичното ми облекло на клоун и се преоблякох още в купето, репетирах си някои реплики, та започнах програмата от влака. Всички ме гледаха с почуда и се радваха“. Със спирането Радо се втурнал и имал чувството, че това е най-дългата гара на света. Викал: „Писта, писта!“, и смайвал околните, които мислели, че е някакъв номер на пристигналия нов цирк в града им или може би снимки на филм. Момче помогнало на Радо да хване такси и той се отправил към шапитото на цирка. Нямал бяла боя да се намаже, но имал червена и с нея се гримирал. Директно връхлетял върху манежа, а циркът така бил преустроил програмата, че изобщо не се разбрало как клоунът липсва в началото. После, по време на един от номерата, Радо отишъл в гримьорната и си сложил целия макиаж. Казва, че „Колозеум“ до 13 август са във Видин, а след това се местят в Плевен и се надява вече емоциите да са само положителни.