0

Е лтън Джон изглежда е оставил дългогодишната си вражда с Мадона зад гърба си за момента.

Наскоро изпълнителят похвали в социалните мрежи Кралицата на попа за концерта й в почит към жертвите на СПИН. "Възхитен съм от Мадона и нейното турне, в което изпълни "Live to Tell", в чест на 40,4 милиона души, които сме загубили от СПИН", написа той. "Благодаря ти, Мадона, за твоето застъпничество, състрадание и за повишаване на важната осведоменост относно текущата мисия за прекратяване на СПИН."

По време на "Celebration Tour" Мадона изпълни песента "Live to Tell", а зад нея блесна екран от кадри от Инстаграм профила "The AIDS Memorial", който разказва истории на хора, загубили борбата или страдащи от СПИН. Приятелите на певицата, сред които Мартин Бъргойн, Фреди Меркюри и Куки Мюлер, също бяха показани на портретите. В края на изпълнението й се показа и надпис, гласящ: "В памет на всички ярки светлини, които загубихме заради СПИН".

Враждата с Елтън Джон датира от 2002 г., когато той определи парчето й "Die Another Day" като "най-лошата песен на Бонд някога". Неприязънта им един към друг обаче ескалира през 2004 г. на наградите "Q", където сър Джон спечели наградата за "Класически автор на песни", а Мадона бе номинирана само за най-добро изпълнение на живо. Приемайки приза си той каза от сцената: "Мадона, най-доброто изпълнение на живо? По дяволите, това е изключено. Съжалявам, но мисля, че всички, които не пеят реално на сцената, трябва да бъдат застреляни. Благодаря."

По-късно индиректно сякаш се извини за грубите коментари, заявявайки, че "моментът на връчването на наградата е бил прекалено емоционален за него и не е трябвало да казва това".

Няколко години след това обаче конфликтът пак се разпали. През 2012 г. съпругът на Елтън - Дейвид Фърниш, бе провокиран от статуетката "Златен глобус", която Мадона спечели тогава за "Най-оригинална песен".

"Призът, който получи Мадона за най-оригинална песен само показва как тези награди нямат нищо общо с реалността", припомня думите му "Daily Mail".

През същата година Мадона реши да отвърне на удара, като "закачи" близката приятелка и кръстница на един от синовете на сър Елтън Джон - Лейди Гага, заявявайки, че песента й "Born This Way" прилича на нейната "Express Yourself". Тогава певецът се намеси отново, без да осъзнава, че острите му коментари ще бъдат излъчени по телевизията. "Мадона е такъв кошмар. Съжалявам, нейната кариера приключи, а турнето й бе катастрофа. Толкова ужасно се държа с Гага."

След гафа отново се наложи да дава изявления в медиите: "Бях бесен и казах някои ужасни неща за нея пред един водещ. Думите ми не бяха част от интервюто, казах ги между дублите. Не очаквах, че ще се излъчат."

Четири години след скандала и извинението, което отправи Елтън разкри, че е заровил томахавката с Мадона. От своя страна тя пък разкри в медиите, че помирението дошло, когато случайно се озовали в един и същ ресторант и той я поканил на неговата маса. В интервю в "The Graham Norton Show" сър Джон също потвърди, като заяви, че повече няма да я провокира: "Не мога да кажа, че няма да се повтори, но не и с Мадона!"

И думите му се приемаха за истина до 2019 г. Тогава отново отвори темата за враждата с нея в книгата си, споделяйки, че "истинският проблем между тях започнал, когато Мадона злепостави Гага."

"Разбрах, че сингълът на Гага звучи подобно на този на Мадона, но не можах да разбера защо е толкова груба с нея, вместо да го приеме като комплимент. Мисля, че това е грешно - утвърден артист не трябва да изрита някой по-млад в началото на кариерата си."