0

И злязоха подробности от завещанието на легендата Пеле. Краля на футбола почина миналия декември на 82-годишна възраст, е посочил много любопитни неща в писмото. Едно и от най-интересните е споменаването на възможността Пеле да има и непризната дъщеря, която да има право на част от завещанието му.

Посочва се, че 30% от имуществото му трябва да отиде в третата му и последна съпруга Марсия Сибеле Аоки. Също така за нея остава и къщата, в която са живели в Гуаружа, морски курорт в Сао Пауло. Това призна адвокатът на вдовицата Луис Кигнел. Наследството на Пеле включва три резиденции, други недвижими имоти и дял в марката „Pele“, обясни Ме Кингел, който уточни, че пълната инвентаризация все още не е извършена и че следователно общата сума на наследството не е известна.

Въпросната непризната дъщеря може да има право на част от останалите 70% от наследството, запазено за седемте други деца. „Той посочи възможността за съществуването на друга дъщеря, чието разпознаване ще зависи от ДНК тест, който не може да бъде извършен (на Пеле) поради пандемията и здравословното му състояние“, обясни той. Тя е бразилка, която иска да бъде призната за негова дъщеря и, за която не знаем много, освен че е предприела съдебни действия в Бразилия за търсене на бащинство“.

През септември 2022 г. съд в Сао Пауло нареди на Пеле да се подложи на ДНК тест, което не се случи. Сега обаче тестът трябва да бъде извършен.