0

М аксим Генчев временно зарязва режисьорската си дейност и пак се връща към актьорската 12 години по-късно, научи „Телеграф“.

Самият режисьор изчислил, че не е бил актьор, откакто е снимал за сериала „7 часа разлика“ преди 12 години, а сега ще бъде пред камерата за друг режисьор.

Последен дъх

Любопитното е, че режисьор на филма е синът на Максим – Матей Генчев. Той вече има дебют в игралното кино - „Бягай“, с който даде големи надежди, че ще направи добре приет от публиката пробив. И сега Матей се захваща с втория си игрален филм, който носи името „До последен дъх“.

Генчев-старши поясни, че става реч за мотористи, състезаващи се по-точно с ендуро мотори. А стилистиката на „До последен дъх“ ще напомня много историята на Ромео и Жулиета, но явно с мотокрос вътре.

Със сина си Матей

 Със сина си Матей
Фейсбук

Брада

„Тресе ме треска, уча, сричам...“, поясни пред „Телеграф“ актьорската си предстартова треска Максим Генчев няколко часа преди да започнат снимките. „Дадоха ми малка роля. Там снимам подмладен, с черна брада. Пуснах подобна снимка в социалните мрежи и веднага имам покани от разкошно изглеждащи жени“, обяснява обновеният актьор. После разсъждава за съмненията си: „Липсват ми доза глупост и отдаденост, вяра, наивност – всички тези компоненти, които правят актьора добър. Вече започвам да се съмнявам и да вкарвам подтекст, метафори... А играта в киното трябва да едно към едно, да вярваш абсолютно. Ще се постарая, за мен това е голямо изпитание“.

След малкото прекъсване Максим Генчев пак се връща към режисурата. Той вече е направил изцяло нова версия на „Гераците“ и от петък, 3 май, филмът масово тръгва по кината в страната. „Той е много изстрадана работа отпреди 15 години, аз сега го премонтирах, пресъздадох го отново“, пояснява режисьорът за „Гераците“. И добавя: „Разчитам този филм да има просветен ефект. Появява се във времето на матурите. Учениците заспиват на втора-трета страница като четат, а като гледат филма, малко или много им остава в съзнанието. По-лесно възприемат така“.