0

П оп певецът Любо Киров е започнал кариерата си като барабанист на метъл група, а сега отново се завръща към рок музиката с новото си парче „Восъчен герой“.

Името и творчеството му присъстват в учебниците за 9-и клас и това е едно от нещата, с които той се гордее. Миналия октомври Любо навърши 50 години и издаде своята равносметка в книгата „Всичко е имало смисъл“, където казва: „Аз съм част от промяната на музикалната среда у нас. Има ме в учебниците по музика за 9-и клас. Написал съм над 250 - 300 текста за други изпълнители и групи, не само за себе си. Сега се замислям и си казвам: „Да, беше трудно, но съм влязъл в учебниците по музика“.

Гласове 

Любо Киров споделя, че никога не е измервал гласовия си диапазон, но работи с гласа си и дори сам записва всички гласове в песните си. „Ако имах по-висок глас, може би нямаше да пея с фалцетите, като в парчето „Ти” или „До теб”, те са тип Bee Gees. Правя и високи крясъци като в хеви метъла. С времето станах по-добър. Това, което съм изпълнявал в първия албум, сега бих го украсил много повече, с много повече можене и много повече хватки. При мен израстването се вижда.

Повече мога отколкото преди. Вокалите и вокалните аранжименти си ги правя аз - пея си отделните партии и ги записваме на различни писти. Понеже владея фалцетни техники, мога да пея много високи тонове и да имитирам тембри. Когато чуете голям хор в някоя от песните ми, това означава, че съм записал на няколко писти собствения си глас - ниски, средни, високи, после и с фалцети, още по-високи октави на тези гласове. Записвам над 50 собствени гласа, които дублирам и изглежда все едно пеят жени, а няма такива. Това се случва доста често“.

Разказа живота си в книга.

 Разказа живота си в книга.

Камен Воденичаров бе сред специалните гости на Любо.

 Камен Воденичаров бе сред специалните гости на Любо.

Барабани

От малък Любо Киров се  научава да свири на пиано и барабани. Завършва Националната художествена академия с магистърска степен. Известно време е барабанист на дуум метъл групата Mortal Remains. По-късно става част от групата Mr. White, с които записва сингъла „Нещо смешно“. „Късно станах популярен, не съм бил звезда сред тийнейджърите. На 18 години дори нямах финансовата възможност да го направя, тогава нямаше и какво толкова да изкажа. В периода 1995-2000 г., когато прохождах, съм бил над 20-годишен.

На Запад е късно тепърва да изгряваш, на 27 години те вече умират, а 15-годишни младежи са звезди и са натрупали милиони. При мен зрелият момент дойде плавно. Годините обаче въобще не са гаранция за мъдрост. Няма значение колко си живял, накрая може да не си научил нищо. Това, че плавно си извървях пътя, всъщност може би ме спаси, защото при моята експресивност бързите успехи можеха да ме сринат. Никога не е имало около мен истерия, да мина отнякъде и хората да се разпищят.

Ако се беше случило, може би щях да се подведа. Вярвам, че Господ ме е пазил, за да не се съсипя“, споделя Любо на своя сайт lubokirov.com. По думите му към днешна дата той има повече глас и статус, отколкото би имал при друга схема на израстване. И вярва, че Бог му е помагал винаги. „Неговата любов е простряна през целия ми път. Той е преценил какъв ми е характерът и как е най-добре да се случат нещата за мен. Бог обръща злото в добро, дори да съм си казвал, че нищо не се е получило, че не сме пробили, не сме успели, че сме се провалили, както се случи при първото ни гостуване в Лондон - всичко е имало смисъл. Подготвил е за мен съдбата, че ще стана на 50 години и тогава ще кажа най-важните неща, които имам да кажа, когато има кой да ме попита“.

Върна се към рок музиката с „Восъчен герой“

Във Восъчен герой.

 Във Восъчен герой.

Любо Киров се върна към рок музката с парчето „Восъчен герой“, което представи преди броени дни в рамките на Sofia Summer Fest, Южен парк II, зад музея „Земята и хората“.
Той събра феновете, за да покаже видеото, заснето от Валери Милев. „Восъчен герой“ е абсолютно различно нещо, което се случва в моята кариера. Това е модерно рок парче, което ще изненада някои, други ще бъдат много щастливи, че намират новия Любо Киров. Рок музиката винаги е била в мен, но много малко хора знаят, че това е така“, споделя Любо Киров. За първи път той изпя песента пред публика по време на наградите на БГ Радио тази година и реакцията на феновете логично доведе до реализирането му като сингъл (издава „Вирджиния Рекърдс“) с видео към него.

„Искам да благодаря на всички, които ме направиха толкова смел да показвам все повече от себе си. Благодаря на моите фенове, които са част от големите концерти, от турнетата, с които се срещаме на живо. Обещавам ви, че „Восъчен герой“ ще е част от „Турне 2023“, добави още Любо Киров. Големите концерти започват с две дати в Пловдив - на 2 и 3 август в Античния театър. Следват летните театри в Бургас, Варна, Стара Загора, Велико Търново и Русе, а в София концертите ще бъдат в две поредни вечери в зала 1 на НДК. Предстои добавянето на още дати. На сцената с Любо Киров отново ще бъдат Голямата банда и много гост-изпълнители.