0

А дел разкри, че е припаднала зад сцената по време на концертите си в Лас Вегас, след като е получила силен пристъп на ишиас. По време на поредния си уикенд в Лос Анджелис, 35-годишната изпълнителка заяви пред феновете, че, малко преди да излезе на сцената, е припаднала заради здравословния си проблем. Състоянието се причинява от болка, излъчваща се от седалищния нерв, причинявайки изключителен дискомфорт и болка в краката и долната част на гърба. 

"Те трябваше да вдигнат тялото ми от пода", обясни Адел пред публиката, говорейки за екипа си. Допълни, че й е необходимо малко време, за да си почине и да остави състоянието й да се успокои. 

Изпълнителката често говори открито за няколко здравословни проблема, които, според нея, са повлияли на способността й да се движи на сцената. Докато се изявяваше в навечерието на Нова година, тя куцукаше по сцената, казвайки на публиката, че страда от хронични болки в гърба и ишиас. По-късно разкри, че е изпълнявала песните си с разпаднат диск в гръбначния стълб. 

"Някой друг на моята възраст да усеща болка в коленете? Имам наистина лош ишиас в левия си крак и моят L5 диск вече не е там. Изхабен е", каза Адел през февруари. 

Според лекари, нервите на L5 прешлен осигуряват усещане към външната страна на подбедрицата, горната част на стъпалото и пространството между палеца и показалеца. Компресиран L5 прешлен нерв води до ишиас, който може да причини физическа болка, изтръпване и слабост. 

През септември миналата година Адел сподели в интервю пред Elle, че е получила пролапс след шега със сина си Анджело. Тогава 9-годишното момче я причакало да излезе от банята и я изплашило, което причинило падане. Тя допълни, че подобни проблеми има от тийнейджърските си години. 

"Получих първия си пролапс, когато бях на 15 години след кихане. Бях в леглото, кихнах и петият ми прешлен се повреди. През януари приплъзнах и шестия. Когато се подложих на цезарово сечение, коремът ми беше безполезен", обясни изпълнителката. 

Адел казва, че изпитва болки в гърба почти през целия си живот, които се засилват, когато е стресирана или седи в неправилна поза. Когато започва да тренира редовно обаче нещата се променя. "Когато заздравих корема в долната част, което никога не бях правила досега, гърбът спря да ме боли толкова. Това означаваше, че мога да правя много повече движения - да тичам с детето ми, например", каза изпълнителката.