0

А ктьорите от петия сезон на сериала „Короната“, разказващ за живота на британското кралско семейство, преминаха по червения килим в Лондон за пищна световна премиера във вторник вечер. Гостите бяха приветствани от актьорите Доминик Уест, Джонатан Прайс и Лесли Манвил сред атмосфера, силно наподобяваща на тази през 90-те години на миналия век.

Във влажната и мъглива вечер в централен Лондон новият актьорски състав постави началото на дългоочакваното завръщане на хитовата поредица на Netflix във време, в което кралица Елизабет II вече не е на трона, пише The Hollywood reporter.

GettyImages

Принц Чарлз, изигран от Доминик Уест, поведе актьорите по червения килим за световната премиера на шоуто в ярко осветения Кралски театър „Друри Лейн“ Именно тук младият Джони Лий Милър е продавал програми и сладолед, според Прайс, който играе ролята на 70-годишния принц Филип. Към тях се присъединиха Имелда Стаунтън (кралица Елизабет), Елизабет Дебики (принцеса Даяна), Лесли Манвил (принцеса Маргарет) и Джони Лий Милър (в ролята на бившия консервативен министър-председател сър Джон Мейджър).

GettyImages

„Знам, че през последните няколко седмици се говори много за “Короната”. Утре, когато хората могат да го видят, ще се говори за това колко великолепен е този нов сериал“, каза съизпълнителният директор на Netflix и главен директор по съдържанието Тед Сарандос, говорейки точно два месеца след смъртта на кралица Елизабет II и след порой от критики относно това как шоуто изобразява най-известното семейство в Обединеното кралство.

„Това е историята на кралското семейство… драматизирана чрез истории, някои много запомнящи се – някои забравени, съдейки по активността в Google, която има всеки път, когато пуснем нов сезон“, добави Сарандос, малко след като публиката чу тематичната мелодия от сериала. „Но това са историите, които оформиха тази страна по време на 70-годишното управление на кралица Елизабет“, добави той. 

Трейлърът в YouTube на най-новата част от историческата драма на Питър Морган за първи път се излъчи с напомняне, че сюжетът на поредицата показва измислена интерпретация на действителни случки от началото на 90-те години на фона на обществената апатия към кралицата и несигурното бъдеще на монархията. Сюжетът на най-новите епизоди се фокусира върху разпадащия се брак на принц Чарлз и принцеса Даяна.
 

Според Сарандос зрителите могат да очакват „кинематографично“ изживяване, като ще видят как, докато буреносен облак преследва кралицата през по-голямата част от десетилетието, включително „annus horribilis“ (ужасната година - 1992 г.) и скандалното интервю на Даяна за BBC, където с мрачна откровеност тя призна на журналиста Мартин Башир - „бяхме трима в този брак, така че беше малко пренаселено“.

GettyImages

Морган разкри, че екипът вече 10 седмици снима шестия и последен сезон на сериала, въпреки че не каза кога зрителите ще могат да се насладят на неговото излъчване.

Актрисата Лесли Манвил пък се пошегува със своята екранна героиня принцеса Маргарет, като заяви: „Пуших много цигари и пих много уиски. Аз съм развалина“.

GettyImages