0

Л ятото вече е в разгара си и световните знаменитости реализират своите планове за почивка. С поне две ваканции се е уредил новият крал на Великобритания Чарлз III. Той вече си открадна няколко дни, които прекара в любимата си Трансилвания. Румъния е любима дестинация за Чарлз и той я посещава почти всяка година. Показателно е, че това бе една от първите страни, които той посети след коронацията.

По-рано през юни домакин на Чарлз бе президентът на Румъния Клаус Йоханис. Кралят пристигна сам, а кралица Камила остана в семейния им дом. Миналата година Чарлз използва срещи с бежанците от Украйна за повод да посети отново Румъния.

Замък

Това няма да е единствената ваканция на кралското семейство. Чарлз събира фамилията в шотландския замък Балморал през август и септември, пише Mirror. Това бе любимата дестинация за лятото на майка му, покойната Елизабет II. Тя оставаше там чак до средата на октомври. Кралицата пожела да прекара последните дни от живота си и дори издъхна именно там. След нейната смърт никой не е посещавал замъка и се очаква това да се промени през лятото.

По една или друга причина едва тогава Камила ще влезе напълно във функциите си на кралица, тъй като с изключение на коронацията тя е принудена да продължи да живее в къщата си в Бъркхол. Кралските ваканции в Балморал обикновено включват езда, риболов и много разходки сред природата.

Острови

Канадската актриса с български произход – Нина Добрев, избра остров Некер за своята ваканция, където заедно с още знаменитости гостуват на милиардера Ричард Брансън, който е собственик на острова. Нина вече наводни профилите си в социалните мрежи със снимки от екзотичната си почивка, като позира с животни от зоопарка на Брансън.

На островна почивка е заложил и нашумелият напоследък изпълнител Джейсън Деруло. Той е избрал остров Миконос за своята лятна ваканция, като по цял ден се гмурка и прави упражнения на плажа.

Куотърбекът и бивш съпруг на топмодела Жизел Бюдхен Том Брейди комбинира полезното с приятното на Бахамите, като използва повода да пусне своя модна линия бански.

В Кабо Сейнт Лукас отмаря и топмоделът Приянка Чопра, която уточнява в профила си в Инстаграм, че този път е избрала да почива съвсем сама. Прясно жененият Бруклин Бекъм пък кара дълъг меден месец в Портофино.

Лукс

Канкун, Мексико, е изборът на Никол Шерцингер. Бившата вокалистка на „Пусикет долс” е избрала луксозен комплекс, в който предлагат всевъзможни СПА процедури.

В Мексико почива и Алиша Кийс. Певицата отмаря в луксозна вила с инфинити басейн, който започва от външната й врата. На дълга ваканция в тропиците е и скандалната певица Бритни Спиърс. Този път по изключение тя не позира гола, а демонстрира как се разхлажда в басейна в компанията на личната си асистентка. Кендал Дженър пък е избрала Южна Франция.

Популярната певица от албански произход Дуа Липа събира тен в Ямайка, пише Marca. В профила си в социалните мрежи тя позира с коктейли и резени диня.

Островите обикаля и моделът Емили Ратайковски, която обаче уточнява пред Marca, че не може да се радва на ваканция, а е на фотосесия.

Екскурзия

Звездата Джъстин Бийбър е избрал да прекара по-голямата част от лятото във Франция в компанията на съпругата си топмодела Хейли. Докато обаче Джъстин избра да се потопи в очарованието на Париж, манекенката предпочете сърфа и плажа.

Париж е изборът и на звездата от „Колумбиана” и „Пазителите на галактиката” Зоуи Салдана. Тя споделя пред People, че е запленена от тесните калдъръмени улички.

Австралийският супермодел Ел Макферсън казва, че не обича почивката на едно място и предпочита да пътешества. Тази година тя изпълни една своя стара мечта и се потопи в тайните на Япония. „Токио е град, който предлага изненади на всеки ъгъл”, казва тя.

Хю Джакмън се похвали с почивка в Коста Рика. Звездата от „Х-мен” и „Върколакът” обаче се оплака от бавната обработка на багажа му и часовете чакане на местното летище.

Позабравената Брук Шийлдс напомни за себе си със снимки от ваканцията си на островите Търкс и Кайкос. Тя се пусна на снимки по бански и демонстрира перфектна форма. Брук е на островите в компанията на съпруга си Крис Хенчи.

Тв водещата Опра Уинфри пък позира върху камила по време на ваканцията си в Петра, Йордания.

Яхта

Компанията на китове и акули избра риалити звездата Ким Кардашиян. Тя е наела луксозна яхта, с която обикаля Бахамските острови. Ким си почива в компанията на най-добрата си приятелка Лала Антъни, пише People. Към двете купонджийки впоследствие се присъединила и сестрата на Ким, Клоуи Кардашиян.

Без лятна ваканция се оказа Жената Чудо. Гал Гадот до последно изчакваше развитието около планираните на третата част от сагата за супер героинята. В интерес на истината актрисата очакваше, че лятото може да е натоварено с работни ангажименти и по тази причина бе избрала да изтегли ваканцията си през март и април. Гадот е рекламно лице на Малдивите от години и предпочита анонимното уединение в островната страна.