0

Н а някои звездни не им е било писано да ролите си мечта. Но тези, които ви представяме почти получили роли, станали известни от други актьори.

Джо Джонас разкри, че е бил на прослушване за "The Amazing Spider-Man".

„Спомням си, че преди години бях на кастинг за Спайдърмен и бях толкова, толкова развълнуван и това беше годината, когато Андрю Гарфийлд го получи. Очевидно той беше правилният", каза той. 

Тейлър Суифт погледна назад към неуспешното си прослушване за "Клетниците", докато гостуваше в The Graham Norton Show.

„По принцип имах две роли. Имах вида на Козет и гамата, вокално, на Епонин. Така че се установи, че съм там за добро време, но не за дълго време – нямаше да получа ролята", каза тя, добавяйки, че все пак е била помолена да направи екранен тест с Еди Редмейн.

„Когато отидох там, те ме облякоха в пълен костюм на уличен таралеж от 19-ти век и ми казаха, че ще боядисат зъбите ми в кафяво и аз си казах: „Ще го направиш, след като срещна Еди Редмейн, нали?“ Но не, те ме накараха да изглеждам като смъртта и това се превърна в кошмар. Когато срещнах Еди, не отворих устата си, за да говоря!", спомня си певицата.

Хю Джакман пък разкри пред Variety, че е загубил роля в "Мис таен агент".

Когато бил на прослушването и срещу него била Сандра Бълок, той си спомня, че си е помислил: „Боже господи! Тя е невероятна! Въртях педалите възможно най-бързо, но не знаех достатъчно добре сценария. Бях впечатлен, че тя беше там. Не очаквах да е там.“

Той загуби ролята от Бенджамин Брат, добавяйки: „Това е унизително, когато вашият агент казва:„ Не искам да получите тази работа, но просто отидете да я получите."

Дилън Макдермот разкри, че се е явявал на прослушване за ролята на Манди Патинкин в The Princess Bride, в интервю за Sirius XM Макдермот признава: „Бях за ролята на Манди Патинкин. Бях много близо. Бях млад... но това прослушване отвори вратите към много други неща. Мисля, че попаднах на линията на огъня заради това, но изведнъж просто се отървах от това, но бях, защото същите кастинг директори, отвориха много врати, но аз наистина харесах този филм и аз, имах целия този, напълно развит герой, готов да го пусна, но Манди беше фантастична в него, но мисля, че това се задържа някъде в мен."

Зоуи Дойч разкри как се е явила на прослушване за ролята на Катнис Евърдийн във франчайза на "Игрите на глада". В епизод на Lights Camera Barstool актрисата разкри: „Направих екранен тест за Катнис, но знаех, че не го разбирам, защото на екрана тест, той каза: "Защо не прочетете тази друга част?" Но, да, това беше малко болезнено."

Лена Дънам говори за неуспешното си прослушване за Riding In Cars With Boys. В интервю за SiriusXM тя разкри: „Единственото нещо, което ще кажа е, че разбирам защо не получих ролята, защото тя помоли всички млади актьори да кажем името си, височината си, откъде сме и да се усмихнем. И аз казах: „Аз съм Лена. Аз съм от Ню Йорк. И аз не се усмихвам по команда.“, в което Пени Маршал отговори: „Това се нарича актьорско майсторство, скъпа.“ Дънам продължи: „Работата е там, че тя беше права, като, бихте ли наели актьор, който е като: „Съжалявам, не мога да се усмихвам по команда“?“

Чейс Крауфорд каза, че е "изключително съсипан", след като не е получил ролята на Джейсън Стрийт в "Friday Night Lights". Кроуфорд заяви, че той и тогавашният му съквартирант Тейлър Кич са се явили на прослушване за участие в сериала - и докато Тейлър получава ролята на Тим Ригинс, Скот Портър се оказва избран за ролята на Джейсън.

Андрю Гарфийлд каза пред Variety, че се е явил на прослушване за ролята на принц Каспиан във филмите от „Хрониките на Нарния“ и вярва, че всичко е дошло до него и Бен Барнс, които са получили ролята. След като попитал агента си защо не получил ролята, тя му казала: „Това е, защото те не мислят, че си достатъчно красив, Андрю.“ Той добави: „Бен Барнс е много красив, талантлив мъж. Така че в ретроспекция не съм недоволен от решението и мисля, че той свърши чудесна работа.“

Габриел Юниън преживявала неуспешно прослушване за "Матрицата". „Всички и майка им бяха на прослушване за „Матрицата“. Отидох на прослушване, трябваше да се почувствам като най-могъщата, красива и невероятна жена в света, така че, разбира се, исках да насоча Джанет Джексън", каза тя. "Буквално намирам точното облекло от нейния албум. Рисувам проклетата бенка. Отдадох се напълно.” „През цялото време играя Джанет, чакайки прослушването. Никой няма да ме спре… в разходките на Джанет Джаксън,“ спомня си тя, „почти сигурна съм, че имаше някаква ограничителна заповед.“

Мат Деймън разкри, че е бил на две прослушвания, за да изиграе Робин. Първо, той се явява на прослушване, за да играе помощника на Батман за оригиналния филм на Тим Бъртън от 1989 г., но ролята в крайна сметка е изрязана от сценария. По-късно се явява на прослушване за "Батман завинаги" от 1993 г. Крис О'Донъл вече имаше ролята, но те се пазаряха за пари," обясни той. "Студиото се огъваше, основно, като изпрати двама други хора за екранен тест. Искаха Крис, но го искаха само за определена цена." О'Донъл получи ролята.

Салма Хайек и Джейда Пинкет Смит били кандидати за ролята на Тринити в "Матрицата".

„Ние бяхме един от четиримата финалисти за „Матрицата“, каза Хайек в „Red Table Talk“.

„Бяхме прескочили много препятствия и екранни тестове и много прослушвания и те доведоха тези координатори на каскади от Азия и това беше физическият тест.“ „Сега съм гъвкава. Подвижна съм, но съм мързелива“, добави тя. „Никога не съм ходила на фитнес и те ми казаха „Трябва да бягаш“, аз попитах: „Накъде?“ „Наоколо, трябва да тичаш наоколо“. След този ден никога повече не ми се обадиха. Кари-Ан Мос в крайна сметка получи ролята.

Никълъс Холт си спомня времето, когато се явил на прослушване за „Хрониките на Нарния“. „Едно от най-лошите ми прослушвания за всички времена определено беше Принц Каспиан“, каза той пред EW. „Попитаха ме дали мога да направя латиноамерикански акцент. Помислих си: „На какво ще е основа това?“ Те бяха като: „Виждали ли сте Шрек? Котаракът в чизми.' Правех сцената, но в главата си, преди да произнеса всеки ред, се опитвах да направя впечатлението си, казвайки [с глас на Отчаяно] „Аз съм принц Каспиан!“ Беше ужасно. Звучеше повече като Борат."

Хенри Кавил разказа за времето, когато е загубил ролята на Джеймс Бонд в "Казино Роял" от Даниел Крейг. „Вероятно можех да се подготвя по-добре“, каза той пред „Men's Health“. „Спомням си как режисьорът Мартин Кембъл каза: „Изглеждаш малко пълничък, Хенри“, спомня си Кавил. „Не знаех как да тренирам или да пазя диета. И се радвам, че Мартин каза нещо, защото отговаря добре на истината. Помогна ми да се подобря".

Крис Евънс си спомня, че е провалил прослушването си за "Gone Baby Gone", след като е бил поразен от Бен Афлек. „Обърнах се и беше Бен и по някаква причина веднага се изнервих“, каза той пред „Backstage“. „Влязох и се ръкувах с него и първото нещо, което казах, беше „Хей, как си… Ще се оправя ли там, където съм паркирал?“ „От този момент просто исках да се измъкна от стаята. Просто исках да бъда където и да е, но не и там“, продължи Еванс. „Беше ужасно, пълна катастрофа. Така че очевидно не получих тази работа.“