0

Р одните звезди, които носят имена на цветя, празнуват имен ден на Цветница. Маргарита Хранова и Здрава Каменова ще посрещнат утрешния ден с децата, Камелия и Цветин имат троен празник и украсяват къщата, а Здравко от дует „Ритон“ е оставил всичко за последния момент.

Турне

На този ден празнува и половинката на любимия на всички - дует „Ритон“ - Здравко. Пред „Телеграф“ артистът сподели, че нищо не е планирал тази година, тъй като главата му е ангажирана с много задачи. „С Катето сме под пара, защото сме в усилена подготовка за турнето ни. Основната ни задача е с рекламни материали, клипове, организация с бандата и не ми остава време за нищо. Дори бях забравил на коя дата е тази година Цветница.

Ще сме вкъщи със сигурност, най-вероятно ще бъдем с най-близките ни приятели, по принцип на имен ден по традиция не се кани, така че всеки е добре дошъл“, смее се изпълнителят. „Със сигурност с Катя ще пием по една чаша вино за здраве. Нищо не се знае, може да има някоя изненада и да стане купон, но нямам такива организации“, допълва той. Актрисата Латинка Петрова също е именичка в неделя и разкри историята на името си, което самата тя харесва. „Ще кажа няколко думи за етимологията на името Латинка.

Латинка Петрова

 Латинка Петрова
Facebook

По време на кръстоносните походи по нашите земи е минавал един отряд и те са имали едни оранжеви знамена. И нашите прапрапрабаби са им казали: „Я, ето ги латиняните“. И по този начин цветето латинка с оранжевия цвят е приело това име до ден днешен. Така че това име Латинка има история, не е просто цветенце“, сподели тя. Домът й винаги се превръща в цветна градина след всеки неин празник и споделя, че близките й никога не пропускат да й подарят букет или цвете в саксия.

Съвпадение

Голямата певица Маргарита Хранова тази година няма да успее да посрещне в дома си семейството поради работни ангажименти, но въпреки това ще отпразнува хубавия цветен празник с тях. „Както винаги ще посрещна празника с най-любимите си хора – децата, внуците и цялата фамилия, която се уголеми драстично – кумове, сватове. Днес имам ангажимент, ще пея в Панагюрище по повод Априлското въстание. Така че няма да имам възможност да им наготвя и да ги посрещна вкъщи.

Затова ще направя компромисен вариант с ресторант вечерта“, разкрива усмихнатата Марги. За сметка на това по великденските празници тя може да отпътува за Брезник, където има голяма и хубава къща. „Отдавна не съм ходила там, то е на 50 км от София, не е далеч.

За първи път на 4 май има съвпадение с рождения ден на моя съпруг, защото досега Великден никога не е бил толкова късно и този път ще се съберем цялата фамилия. Този път преди празника съм свободна и ще мога да се подготвя по-добре. На самия ден имам ангажимент и ще се наложи да отида до Петрич. На 6-и пък брат ми е Георги и тази година големи съчетания се очертават. Ще има доста сбирки и усмивки, което ме радва. Желая весели празници на всички“, разказа Хранова.

Вечно усмихнатата актриса Здрава Каменова пък утре ще се прибира от представление в Несебър, зад което стои благотворителна кауза. Средствата са за помощ на момченцето Марти. „Всички билети се изкупиха, което ме радва. Утре ще бързам да се прибера при децата ми, за да се разходим сред природата в парка. Очаквам да ме изненадат с нещо като например картичка, стих или да са сготвили нещо. Ние често си правим такива изненади помежду си и е много забавно. Нямам особени планове, важно ми е да съм с тях“, споделя Каменова.

Здрава Каменова

 Здрава Каменова
Facebook

Тя носи името на баба си, която се е казвала Здравка. „Майка ми не е харесвала толкова това име, затова е успяла да измисли моето уникално Здрава. Много го обичам и си го харесвам. Носи ми много късмет“, допълва актрисата. Тя сподели, че близките й все се чудят, кога да й честитят името, дали да е в деня на здравеопазването или на медицинския работник, или на Цветница. „Аз приемам винаги честитки и пожелавам весел празник на всички“, казва с усмивка Здрава.

Нежност

Името Лили е славянско, произлиза от водното цветя лилия, което символизира чистотата и невинността. Жените, носещи това име, са ярки личности, озаряващи с присъствието си. Те са силни и независими, но нежни по природа
Една от най-слънчевите и обичани актриси Лилия Маравиля също празнува имен ден в неделя..

Лилия Маравиля

 Лилия Маравиля
Facebook

Родителите на актрисата са я кръстили на телевизионната водеща Лили Ванкова. Освен това първата буква от името й съвпада с това на дядо й Лазар. Самата тя многократно е признавала в интервюта, че много си харесва името. „Чувствам се щастлива, първо, че е цвете и, второ, че е толкова красиво цвете, от него лъха чистота и изисканост. Имам чувството, че ми отива, защото лилията живее във вода, за съжаление е блато, отдолу е страшна тиня и кой знае каква гадост, обаче отгоре тя е красива и не й пука. Намирам някаква символика в това“, разказва актрисата.

Камелия и Цветин

 Камелия и Цветин
Facebook

Една от любимите двойки у нас - попфолк певицата Камелия и половинката й Цветин, празнуват троен празник утре, тъй като и свекърва й е именичка. На този ден обикновено изпълнителката украсява с тематични яйца, зайци и клонки, за да им бъде още по-празнично, и разбира се, ходи на църква. Блондинката е кръстена на баба си Петкана, тъй като й казвали на галено Кана.

*Автор: Лина Димитрова