0

А ктьорът Димитър Кирязов, по-популярен като Ванката и Бай Иван, ще празнува именния си ден днес с баница, разкри пред "Телеграф“ самият той.

Тя ще му бъде направена от неговата половинка – актрисата Силвия Йорданова, която играе Марулка, Каралайн и десетки други образи от тяхната семейна комедийна поредица „Светът на Ванката“. „Заради калориите се лишавам през цялата година и хапвам баница само три пъти в годината – за рождения ден, за именния и за Нова година. Силвия знае рецептата от нейната баба и по някой път слага в нея и спанак“, издаде именникът. Той е поканил на празника най-близките си приятели, с които работи. Не планираме скеч, но ще го отразим в социалните мрежи. Обикновено не получавам подаръци, а аз ги раздавам – бутилка уиски. В скечовете ни често става дума за ракия, но не знам защо я пропускаме и предпочитаме скоч. Накрая по стара българска традиция винаги се скарваме със семейството, но пък си се обичаме“, сподели още бургазлията.

Димитър Кирязов със Силвия Йорданова и техния Дани

 Димитър Кирязов със Силвия Йорданова и техния Дани
Telegraph.bg

Блус

Семейно ще празнува и филмовият композитор на столетието Митко Щерев. "Обичам да казвам, че който няма внуци, празнува с приятели. Затова ще бъда с дъщерите ми Александра и Рая и техните деца Денис, Мишел и най-малката Кати. Ще ги заведа на ресторант, кой каквото му се хапва да си поръча“, издаде авторът на "Осъдени души“, "Стари мой приятелю“, "Блус за двама", "Наследство“ и десетки други златни хитове в българската музика. След броени дни маестрото ще празнува и със своите почитатели – на 28 октомври във Велинград, а на следващия ден 29 октомври – в Добрич, където ще изнесе концерти с групата си "Диана Експрес". И Митко Щерев като адаша му Кирязов ще раздава, а няма да получава подаръци. "Скоро си намерих едни детски приказки, които съм писал през 1981-82 г. С тях приспивах средната си дъщеря – тя много ги харесваше и ги напечатах на пишеща машина. Сега отново преоткрих невероятните приключения на Снежния човек и ги издадох, а първите копия ще подаря на внуците“, добави музикантът.

Митко Щерев с внуците Денис и Мишел

 Митко Щерев с внуците Денис и Мишел
Telegraph.bg

Микрофон

В домашна обстановка ще посрещне именния си ден и доайенът на българската музика Димитър Йосифов. Той очаква на вечеря дъщеря си Добрина Икономова, прима на Музикалния театър, със съпруга си Христо, сестра си и племенниците. „Ще ги черпя със зелник, който обаче не се прави със зеле, а е като баница с праз лук. Наричаме я и македонска пица. Съпругата ми Мадлен е майсторката. Тя научи рецептата от сестра ми и много старателно я спазва, даже вече я прави по-хубава и от нея. Но аз празнувам два пъти Димитровден. Голямото тържество е на 8 ноември, когато е и Архангел Михаил, тогава празнуваме и два рождени дни – на дъщеря ми и сестра ми“, каза Посланика на италианската песен у нас. Най-голямата радост за него е прибирането на внучка му Екатерина-Мадлен от Швейцария. "От няколко години тя работи в архитектурно бюро в Лозана, много добре се справя. Катето ми донесе най-модерния микрофон, който е с флашка за синбеците“, сподели още 87-годишният ветеран. Той подготвя и нов двоен албум, тъй като скоро е открил аудиокасети със 150 негови неиздавани записи. От тях е подбрал по 21 италиански шлагера с оригинален и с български текст.

Митко Щерев с внуците Денис и Мишел

 Митко Щерев с внуците Денис и Мишел
Telegraph.bg