0

З а много хора да се докоснат и да работят за истинска звезда е мечта, но точно тази сбъдната мечта често се превръща в кошмар. Британският вестник „Сън” направи класация на най-лошите работодатели сред звездите. В нея прозира истината, че понякога Батман е просто неуравновесен истерик, Остин Пауърс е самовлюбен глезльо, а популярни певици са всъщност разгонени кучки.

Батман

Крисчън Бейл е холивудски секссимвол и със сигурност присъства в мокрите сънища сред нежната половина на фенската маса. Под лъскавата обвивка обаче се разкрива изключително неприятна личност. Потресаващата история за личния му живот става публична, след като асистентът му Харисън Чуинг се излива пред медиите. Той прекарва цели десет години в служба на Бейл и семейството му. Работи за много висока заплата, но плаща и много висока цена. С напускането си Чуинг е принуден да влезе в психиатрична клиника, за да лекува последствията от престоя си при Бейл. Диагнозата била силно изострен посттравматичен стрес. Бейл се опитвал да пази пристъпите си на гняв в тайна, но понякога допускал грешки. Така по време на снимките на „Терминатор – Спасение” той изчаква да спрат снимките и се нахвърля с юмруци и шутове върху един от сценаристите. Причината е, че Бейл не харесал подадените реплики. Той мислел, че цялата техника е изключена, но един от микрофоните останал включен и скандалът бил записан. Бейл пръснал сериозна сума, за да замете случката.

Суета

Феновете на популярния сериал „Престъпни намерения” така и не успяха да простят отстраняването на чаровника Томас Гибсън. Историята обаче е доста неприятна. Иначе красивият Гибсън налетял на бой на един от операторите. Схватката била жестока и човекът бил буквално смазан от бой. Гибсън обяснил, че операторът го снимал под неподходящ ъгъл и изглеждал грозен.

Безкрайно лигав и самовлюбен е описан и комикът Майк Майърс. След успеха на поредицата за Остин Пауърс той заповядвал на асистентите си да стоят строени мирно по време на снимки и при команда „Шоколадче” някой да му слага лакомство в устата.

Звездата Джъстин Бийбър пък стана популярен с това, че плюе върху главите на феновете си. По време на турнето си в Канада той бе заснет как храчи от прозореца на хотелската си стая в Торонто върху главите на събралите се да го видят.

Мъжемелачки

Историята на холивудския продуцент Харви Уайнстин е печално известна и дори втръснала, но малко известен е фактът, че паралелно с нея избухнаха няколко скандала и те са за тормоз и унижение на служители мъже от страна на холивудски примадони. Изненадващо на първо място сред най-мразените шефове е класирана иначе миловидната Марая Кери. Личният асистент на певицата Илсер Оливие я даде на съд за изключително унизително отношение. Певицата изисквала Оливие да бъде постоянно на линия в един известен смисъл. Кери спира делото срещу тлъста сума. Тя плаща малко състояние и на бившия си бодигард Майкъл Анело. Той заявил, че освен денонощните смени на него му се налагало да търпи и сексуалния тормоз на певицата. Марая заповядвала на Анело да стои неподвижен в стаята, докато тя се съблича гола и се отърква в него. За определен период Анело бил най-близкият й човек. Тя го пращала да изхвърли поредната бавачка, която се грижела за децата й. Анело подписал споразумение да мълчи срещу сериозна сума. Подробности за сделката бяха огласени от Grazia, но представител на певицата отказа коментар.

Сходен иск за тормоз е заведен и срещу Бритни Спиърс. Звездата, която напоследък е по-популярна с разголени снимки, отколкото с песни, е дадена на съд от бившия й пазвантин Фернандо Флорес. Той я описал като вманиачена сексманиачка. Спиърс постоянно привиквала Фернандо с мотив, че й трябва помощ в репетициите. Тя танцувала съвсем гола и си искала директно.

Забрани

На другия полюс е Лейди Гага. Според хора от екипа й тя абсолютно е забранила секса. Тук не става въпрос за връзки между различни хора, а за тотална забрана на каквито и да било физически контакти. Ветото било зловещо в рамките на турнетата. Тогава танцьорите били принудени да минават на детектор на лъжата и да описват връзките си. Лейди Гага бе обвинена в недопустима намеса в личния живот, но в телевизионно интервю тя заяви, че танцьорите трябвало да мислят за това как да правят любов с нея на сцената и така да бъдат съвършени в изпълненията си. Всъщност Гага била студена параноичка. Така я описва бившата й асистентка Дженифър О’Нийл. Тя взе от певицата огромно обезщетение. В съда Дженифър потвърдила, че била наета за годишна заплата от 50 хил. долара. След успешен пробен период получила повишение до 75 хил. долара. Денонощната работа не била единственото й задължение. Тя била принудена дори да спи в леглото на Гага. Пред „Сън” Дженифър уточнява, че Гага постоянно страдала от панически атаки и не искала да остава сама и за секунда.

Екстри

Изключително тежък характер имала Мадона. Тя нееднократно публично унижавала своите служители. Рекордът й бил за уволнени 12 бавачки в рамките на месец. Заплатите на личните асистенти на звездата достигали до 100 хил. долара годишно. Но те трябвало да работят по 24 часа и в определени часове да будят Мадона, за да пие вода по схема. „Сън” разкрива, че ако звездата се усъмнявала, че кучетата й са прекалено лениви, карала асистентите си да им правят анални проби.

Това не е нищо в сравнение с идиотския характер на топмодела Наоми Кембъл. Тя пребила домашната си прислужница Ана Солвино. От шамарите опитала и асистентката й Джорджина Галанис. Моделката се сбила на два пъти с митничари и полицаи на летище „Хийтроу”. В резултат на всичко това била принудена да плати солено обезщетение, както и да чисти тоалетните на летището като обществено полезен труд. Тя самата също яде шамари навремето, докато беше гадже на Флавио Бриаторе. Той я хвърли зад борда на яхта по време на парти само защото си позволила да му противоречи.