0

С ветовноизвестният актьор Джон Малкович ще играе три последователни вечери от 16 до 18 февруари следващата година на сцената на Народния театър Иван Вазов. Той е звезда в спектакъла.

"В самотата на памуковите полета" с режисьор Тимофей Кулябин. Аз започнах в театъра. 

Първото, което е направил е да даде мотивация на актьорския състав на театъра, а също и да създаде нова структура. Главен режисьор вече е Александър Морфов, който ще работи с Явор Гърдев и Диана Добрева. Към новия състав е привлечен и писателят Захари Карабашлиев. Това каза директорът на театъра Васил Василев, който даде първото си интервю за сезона само за "Артефир" по БНР.

Започва се подготовка на печатни издания на Народния театър, изложби, както и се работи по норвежки проект за дигитализиране и популяризиране на архива му. Есенната програма на Народния театър ще стъпи на традициите. Емблематични заглавия за него ще заживеят отново.

Представлението "Хъшове" откри сезона на 10 септември. На 16 септември на камерна сцена може да се гледа последния моноспектакъл, режисиран от Тодор Колев "Шърли Валантайн" с участието на Албена Колева. Той може да се види и на 23 октомври.

До Нова година предстоят пет премиери, като се започва с представлението "Късчета от жена" на Крис Шарков също на камерна сцена.