0

В последната вечер край бреговете на Иския Дарина Павлова събщи пред „Телеграф“ ексклузивната вест, че британската актриса и модел Кара Делевин до края на годината пристига в София, за да снима нов филм, продуциран от Millennium Films. Музата на Лагерфелд ще прекара у нас почти месец, а подробностите за проекта все още се пазят в тайна.

Премиери

„Изключително силни продукции, снимани в България, предстои да излязат на  екран до края на годината. Предстоят премиерите на „Подчинение“ с Меган Фокс и Микеле Мороне, римейкът на „Червената Соня“ и „Непобедимите 4“, сподели Павлова. Единствено пред нас тя издаде, че галапремиерата на четвъртата част от легендарната екшън поредица ще се състои в края на септември в Маями, на която ще присъства и тя в компанията на продуцента Ави Лернер.

Финал

С грандиозна галавечер бе поставен финалът на 21-вото издание на филмовия фестивал Ischia Global Fest. Голямата звезда бе холивудският режисьор Роб Маршъл, който спечели голямата награда, носеща името на легендарния италиански режисьор Лукино Висконти. „За мен е огромна чест да получа приза на името на този велик киномайстор, когото обожавам. Винаги съм се възхищавал на италианското кино. Спомням си, когато снимах филма „Девет“ и работех с голямата София Лорен. Когато тя каза „да“ на предложението ми да снима с мен, бях полудял от щастие.  Изключителна актриса, красив и невероятен човек. Спомням си, че държах ръката й, докато тя репетираше“, сподели на сцената носителят на „Оскар“.

Мюзикъл

Маршъл обяви и новината, че ще снима нов мюзикъл, който ще ни пренесе в света на киното от 40-те и 50-те години. Режисьорът направи истински фурор преди 20 години, когато засне мюзикъла „Чикаго“, който му донесе и академичната награда. На въпрос на „Телеграф“ какво мисли за започналата стачка на холивудските актьори (които се присъединиха към сценаристите преди няколко дни), Роб сподели: „Нашият сектор се промени много поради навлизането на стрийминг платформите, особено след COVID-19. Трябва да сме в крак с времето и защитата на творците е изключително важна. Надявам се нещата да не стигнат твърде далеч". Истинска сензация на закриването предизвика и присъствието на най-известния музикален продуцент в света. 91-годишният Клайв Дейвис е носител на 5 награди „Грами“, а през 2000 г. влезе и в Залата на славата на рокендрола. Дейвис е работил с най-големите гласове на всички времена. Откривателят на Уитни Хюстън връчи статуетки на призьорите от филмовия фестивал.