0

Историята не помни кръв, тя помни имена. С тези думи завършва вторият тийзър на дългоочаквания сериал „Домът на дракона“, който ще се появи в стрийминг платформата HBO Max на 22 август.

Видеото показва, че проектът носи духа на култовия си предшественик - „Игра на тронове“. Не липсват добре познатите ни дракони, спиращи дъха гледки и напрежение, което може да се реже с нож.

Вече са налични и портрети на главните герои - принцеса Ренира Таргариен, принц Демон Таргариен, крал Визерис Таргариен, Ото Хайтауър, Алисан Хайтауър, Лорд Корлис Веларион, принцеса Ренис Таргариен, командир Кристън Кол и Мисария.

 

Припомняме, че първи сезон на „Домът на дракона“ ще се разгърне в десет епизода. Историята ще ни върне 200 години преди битката за Железния трон.

Единият от създателите и изпълнителен продуцент на сериала е писателят Джордж Р. Р. Мартин.

В ролята на създател, изпълнителен продуцент и сценарист влиза Райън Кондал.

Мигел Сапочник, направил култови епизоди на "Игра на тронове" като "Битката на копелетата" и "Дългата нощ", ще се завърне на режисьорския стол за няколко епизода от първи сезон.

Изпълнителни продуценти са още Винс Джерардис („Тепепорт“), Рон Шмид и Сара Хес („Дедууд“).

В екипа на режисьорите влизат и Клеър Килнър, Гита В. Пател и носителят на награда "Еми" за „Д-р Хаус“ Грег Яйтанес.

Главната роля е поверена на актьора Пади Консидайн („Другият“), който ще сложи короната на крал Визерис Таргариен. Кастът включва още Мат Смит, Ема Дарси, Оливия Кук, Уил Джонсън, Джон Макмилан и други. Смит ще се изяви като принц Деймън Таргариен, който е по-малкият брат на краля. Дарси ще влезе в роклята на Рейнира – най-голямото дете на Визерис и наследница на Железния трон.

Кук пък ще изиграе Алисан Хайтауър - втората съпруга на краял и дъщеря на Ръката на краля - сър Ото Хайтауър.

„Когато четох сценария по време на кастинга не бях гледала нито един епизод на „Игра на тронове“. Когато получих ролята обаче започнах и сега съм обсебена“, разказа пред изданието Variety тя.

Чаровната брюнетка издаде и малко подробности за кралица Алисан Хайтауър, която ще се бори за власт със съпруга си и доведената си дъщеря, защото мечтае тронът да бъде наследен от нейните синове.

„Тя е много сложна личност. Мисля, че зрителите ще искат да видят всичко най-лошо в нея“, сподели актрисата.

Кук заяви, че ще е необходимо време за да се разберат мотивите на Алисан. Тя не изключва, че отношението на аудиторията към нейната героиня може да се промени, както се е случвало с други герои от сагата.

Може да бъде изображение с 1 човек, огън и текстово съобщение

Може да бъде изображение с 1 човек и текстово съобщение

Може да бъде изображение с 1 човек и текстово съобщение