А ктрисата Оливия Кук, която изпълнява една от главните роли в предисторията на култовия сериал „Игра на тронове“, разкри любопитки за новия проект.

Актрисата Оливия Кук, която изпълнява една от главните роли в предисторията на култовия сериал „Игра на тронове“, разкри любопитки за новия проект.

Чаровната брюнетка издаде подробности за своята героиня - кралица Алисента Хайтауър, втората жена на крал Визерис Таргариен, която ще се бори за власт със съпруга си и доведената си дъщеря, защото мечтае тронът да бъде наследен от нейните синове.

„Тя е много сложна личност. Мисля, че зрителите ще искат да видят всичко най-лошо в нея“, сподели актрисата.

Кук заяви, че ще е необходимо време, за да се разберат мотивите на Алисента. Тя не изключва, че отношението на аудиторията към нейната героиня може да се промени, както се е случвало с други герои от сагата.

Припомняме, че предисторията носи името „Дом на дракона“ и е базирана на книгата на Джордж Р.Р. Мартин „Огън и кръв“. Действието в нея се развива 300 години преди събитията, описани в „Игра на тронове“. Снимките на проекта започнаха през април, а премиерата е планирана за 2022 г.