0

Р одната актриса Яна Маринова ще проведе откровен разговор с ученици на тема домашно насилие и агресията в училище. Кампанията „Игра на Доверие" цели да информира и открие личната гледна точка на възможно повече тийнейджъри на тема домашно насилие и агресията в училище и заобикалящата ни среда. Осъществява се с подкрепата на Национален фонд „Култура“.

Реализация

„От 10 години опитвам да реализирам този филм и такава кампания, но може би не бях дорасла, не бях подготвена или по- скоро не бе дошъл моментът. Вече настъпи. Освен филма, в който ще разкажа художествено, леко променено историята с майка си, но за него повече есента, искам с тези дискусии да отворим темата за насилието и агресията при тийнейджърите“, сподели пред „Телеграф“ Яна.

Събития, които ще се проведат на живо с лектор Яна Маринова и присъствието на ученици от държавни гимназии, ще бъдат в 5 български града - Пловдив, Бургас, Варна, Русе и София. Те ще бъдат директно излъчвани онлайн в стрийминг платформа.

Разлика

„Когато си тийнейджър, нямаш обвързванията - деца, семейство, чичовци, лели.... да се чудиш дали да признаеш, че мъжът ти те малтретира или не. Когато си подрастващ, заставаш в една от двете роли - на насилник или жертва, защото се чувстваш като герой от филм, че си част от някакъв екшън. Чисто емоционалната амплитуда и адреналина са толкова големи, че ти се забавляваш на това всички да говорят за теб и да обсъждат какво ти се е случило. Това е една различна гледна точка, която винаги ми се е искало да обсъдя с тях и тези събития, в 5-те града те ще се случват на живо с участници от даденото училище и съседни такива, самото събитие ще се стриймва и могат да се включат всички, които искат, като се случва чрез линк, който ще бъде активен по време на събитието и така те също ще са част от него“, допълва Маринова

На събитията в градовете Пловдив, Варна и София ще се включи с професионалната си гледна точка и доц. д-р Пепа Митева - преподавател в специалности педагогика и психология, организационен психолог.