0

 

- Палома, представихте първото си самостоятелно парче „Здравей“. Как протече реализацията на проекта от идея до факт?

- Това е първият ми самостоятелен проект и за мен е много важен. Щастлива съм, че песента се харесва и имах позитивна обратна връзка веднага след като излезе клипът. Имам щастието да работя с най-добрите екипи, страхотни професионалисти, креативни творци. „Здравей“ е много личен проект. Още щом чух текста и музиката, разбрах, че ще се получи. Текстът на Росен Димитров ме грабна. Работих усилено с вокалния ми педагог JJ (Георги Симеонов), който ме подкрепя изключително много. Процесът по заснемането на клипа беше лек и приятен, с приятелска атмосфера и прекрасно настроение. Режисьорът Виктор Антонов е изключително идеен и модерен и успява да извади най-доброто от мен по време на снимачния процес. Музиката е на Даниел Ганев, с когото е удоволствие и привилегия да се работи. Песента има малко по-различно поп звучене, но аз искам всеки мой проект да изненадва и радва феновете ми. Със страхотните професионалисти, с които съм заобиколена, съм спокойна, че песните ще се харесват и ще се запяват.


- Стъпихте на музикалната сцена с песента „Влез, влез“ - дует с Анелия. Лесно ли се сработихте?

- Винаги ще бъда благодарна на Анелия, че ми подаде ръка в началото на моята кариера и че повярва истински в мен. Аз я ценя изключително много като творец и човек. Тя има финес и стил. Има го онова звездно излъчване, което кара всичко да трепти от нейната енергия. Но аз открих в Анелия и изключително близък приятел, който има огромно сърце. С нея се общува и работи леко, защото е професионалист, който знае как да подходи към всеки етап. Песента се случи като една магия. Работата по „Влез, влез“ е един от най-важните и щастливи моменти в живота ми. Снимахме на морето със страхотен екип, който се погрижи да се забавляваме и да сме спокойни. Всичко това помогна и песента да стане хит. Цял живот ще бъда благодарна, че съдбата ме срещна с Анелия и че имах този летящ старт, мечта за много млади изпълнители.


- Преди дни загатнахте за втори дует, този път с Теди Александрова. Какво ще видят и чуят меломаните?

-Дуетът с Теди Александрова е отново проект с много емоционален заряд. Тя е суперталантлива и мисля, че ни беше приятно и интересно да заснемем клипа и да работим заедно. Заснемането на клипа също ни показа, че умеем да работим в женски тандем. Песента ще излезе буквално след дни и аз съм сигурна в нейния голям успех. Нямам търпение да чуя и първите коментари на феновете ни.


- Откога датира мечтата да пеете?

- От много малка мечтая да пея. А моята майка казва, че за мен думата мечта е глагол. Наскоро качих в Инстаграм профила си една снимка, на която съм на пет годинки и се приспивам, слушайки музика. Първите си стъпки направих в детски хор в родния ми град Враца, а по-късно, когато се преместих със семейството си в София, посещавах курсове по модерни танци, театрална школа, записвах радиореклами. Всичко това ми помага във всички проекти, които реализирам. През последните две години инвестирах много време и енергия в мечтата си да пея. Щастлива съм, че се сбъдна в точния момент. Да бъда част от прекрасния екип на „Пайнер“, да имам възможност да се развивам, подкрепяна и заобиколена от точно тези професионалисти и приятели, това е прекрасен пример, че ако работиш с хъс и с вяра, мечтата наистина се превръща в реалност.


- Паралелно с ангажиментите на сцена работите като модел. Какви са съвременните предизвикателства пред тази професия?

- Моделството е възможност да изразиш себе си и да влизаш в различни роли. Работя с професионалисти, които постепенно се превърнаха и в мои приятели. Изисква се дисциплина, за да си търсен модел. Напоследък музикалните ми проекти поглъщат цялата ми творческа енергия. Но опитът ми като модел много ми помага, за да изградя образите от клиповете към песните. Пред мен най-голямото предизвикателство като модел беше, когато живях за кратко сама в Милано. Трябваше да реша дали професионално да се занимавам с мода, или да продължа образованието си в България. Когато си на 16 г., е трудно да си наредиш приоритетите в дългосрочен план. За моя радост бурното развитие на Инстаграм даде възможност на момичетата и момчетата, които имат Х фактор, да станат популярни и да имат възможност да работят с професионалисти от цял свят.


- Съществуват ли приятелства в конкурентна среда?

- Със сигурност. Аз умея бързо да скъсявам дистанцията, отворена съм към новите хора, с които съдбата ме среща. Гледам на всяка среща като на възможност да се обогатиш, да научиш нещо, да създадеш познанство. А ако си допаднете, то да прерасне в приятелство. Анелия например е приятел, на когото мога да разчитам за професионален, а и личен съвет. Знам, че ще ми го даде безкористно. В мое лице тя също има верен приятел.


- Красивите жени са обсъждани, как приемате комплиментите и противоположно на тях - критиките?

- Комплиментите, ако са от сърце, разбира се, че ме радват. Критиките, ако са градивни, разбира се, че ме карат да искам да бъда по-добра.


- Обвързана ли сте? Какво трябва да притежава един мъж, за да ви впечатли?

- Обвързана съм, да. Мъжът до мен е точно такъв, какъвто съм искала да срещна - интелигентен, грижовен, подкрепящ ме в кариерата и в личен план.


- Обичате да пътувате - коя е дестинацията фаворит и защо?

- Има места, които много ме зареждат. Обикновено са свързани с държавите, в които живеят мои близки хора - Испания, Дубай. Най-добре се чувствам в България. Харесвам Банско, Пловдив и Варна.

 

- Ако върнем лентата назад - какво дете бяхте?

- Общително и много щастливо. Мама казва, че съм се движела на подскоци и никога не съм скучала. Израснах в медиите, покрай работата й и бях дете, което чете, интересува се от мода и музика.


- Коя пакост от ученическите години е останала весел спомен?

- Не се сещам за нещо конкретно. Спомням си, че бях леко разсеяна и си губех шалове, шапки, ръкавици.


- Предстоят едни от най-светлите празници - как ще ги посрещнете?

- С най-важните хора за мен. Ще украся къщата. Ще се вълнувам, докато избирам подаръците им. Коледа е време за надежда. Винаги я чакам с вълнение.


- И за финал - кой е най-вълнуващият подарък, който сте получавали?

- Подаръците, които ме радват, не са материални. Доброто отношение, топлата дума, усмивката на моя брат, топлата прегръдка след раздяла, това може да ме развълнува много повече.