0

- Славин, честито! Първият ви самостоятелен албум излезе на музикалния пазар в началото на годината. Каква е неговата история?

- Историята на албума започва още през 2018 г., когато за пръв път заговорихме за общ проект с Иван Христов, Теодор Янков, Ивайло Звездомиров и Ясен Велчев. През пролетта на същата година излезе като сингъл и песента „Нов път“, която прокара идеята, че с екипа на Vintage Music Box можем да се прицелим в дългосвирещ албум. Създаването му се проточи малко във времето, но все пак съм щастлив, че най-накрая излезе и мога да го споделя с всички. 

- Какви песни са включени в албума „Нов път“ и има ли някоя, която да е по-лична за вас?

- Всички песни от албума по един или друг начин са обединени от типичното за 70-те и 80-те години AOR rock звучене. Концепция, която с Vintage Music Box имахме от самото начало. Израснал съм с този тип музика и гласът ми стои добре в нея. По-лична за мен бих казал, че е песента „Само теб“. Усещам я като послание към моето момиче, която взе участие и във клипа към парчето. Посвещавам я на нея. 

- По работата на албума ви помагат големи български музиканти като Константин Цеков, Живка Шопова, Румен Бояджиев и Даниела Кузманова. Как се работи с такива големи имена?

- Така е, да. Огромна чест за мен и всички от екипа! Работата с тях е урок по музика и професионализъм. Щастлив съм, че такива хора обърнаха внимание на това, което правим, и ни подариха от таланта и творчеството си!

- Какво е най-важното, което научихте от тях по време на съвместната си работа?

- Научих, че музиката е над всичко и че трябва да играеш за песента, а не за себе си. 

- Защо чакахте толкова дълго, преди да издадете албума?

- Не сме чакали. Просто всеки един от екипа на Vintage Music Box, включително и аз, имаме куп други задължения и ангажименти, които малко или много са ни отнели възможността да концентрираме цялата си енергия и време единствено в създаването на албума. Понякога не сме успявали да се организираме добре помежду си или просто музата ни е напускала за известно време, но все пак имам един добър резултат въпреки всичко. 

- Ще го представите ли официално на някое събитие?

- Засега не сме предвидили представяне на живо.

- Как се отразява пандемията на културния живот и участията на живо?

- Със сигурност не се отразява добре. Много фестивали и събития биват отменяни или се затруднява провеждането им, което отказва организаторите. Хората са уплашени или са разколебани от допълнителните мерки, които трябва да вземат, за да присъстват на такива събития. Надявам се все пак всичко да е за добро.

- Липсва ли ви старото нормално и свикнахте ли вече с новото?

- Не съм свикнал с нищо и с удоволствие бих се върнал към „старото нормално“. Мечтая за рок фестивал с готина музика и атмосфера. 

- Освен че издадохте нов албум, 2022 ще ви отведе и на Евровизия. Вълнувате ли се да се качите на тази сцена?

- Вълнувам се, да. Все пак на Евровизия мащабът е по-голям от всичко, което ми се е случвало досега като изпълнител. Любопитен съм и към пътуването и местата, които ще посетим по време на промоционалното турне в Европа. 

- Какво ще бъде българското представяне и на какво вие лично ще заложите най-много?

- Все още не мога да издам какво точно ще се случи на сцената, но зрителите могат да очакват едно качествено рок шоу. Аз лично ще заложа на енергия, добро пеене и контакт с публиката. 

- В Торино през май ще представите България заедно с проекта Intelligent Music Project. Как станахте част от него?

- Бисер Иванов ми се обади през 2018 г. да запиша демо версии на две от песните от албума Sorcery Inside. Предполагам, че са харесали работата ми и впоследствие ме поканиха да стана част от групата, която изпълнява музиката на д-р Врабевски в България и Европа. 

На сцената с Intelligent Music Project

 На сцената с Intelligent Music Project
Личен архив

- В проекта работите рамо до рамо със Стоян Янкулов-Стунджи, Бисер Иванов, Иво Стефанов, Димитър Сираков, Боби Косатката и Рони Ромеро. Каква е тайната на вашето приятелство и познавахте ли се с някои от тях преди това?

- С част от тези хора се познавам от преди да се включа в Intelligent Music Project. Тайната на нашето приятелство може би се крие в общата ни любов към рок музиката и това, че умеем да прекарваме времето заедно, като се забавляваме. Споделяме общо чувство за хумор, което е изключително важно в такава компания.

- Рони Ромеро е звезда на световната музикална сцена. Как се сработихте с него. Разкажете някоя забавна случка.

- Рони е страхотен професионалист и нямаше нужда от кой знае какво сработване. Знае партиите на всички инструменти и винаги идва подготвен, а и репетициите винаги помагат. Винаги е забавно, когато започнем да имитираме популярни певци и музиканти по време на саундчек. 

- Продължавате ли да давате още уроци по пеене? Какво е най-важното, на което искате да научите учениците си?

- Да, все още преподавам пеене на живо, а когато се налага - и онлайн. Освен да пеят добре аз се стремя да науча учениците си и да бъдат проактивни, любознателни и мислещи млади хора. Опитвам се, когато мога, да споделям от личния си опит с тях в сферата на музиката и не само. Старая се да им обясня, че всяко начинание изисква много търпение, труд и дисциплина.

- Извън музиката къде могат да ви срещнат феновете?

- От време на време се опитвам да посещавам планината. Ще ми се да можех да го правя по-често, но напоследък не успявам. 

- За какво мечтаете?

- Мечтая си да карам мотор по криволичещ планински път през слънчев есенен ден. Мечтая един ден да имам свое звукозаписно студио, в което да практикувам. Мечтая близките и приятелите ми да са здрави и да мога да ги виждам по-често.    

С любимото момиче във видеото

 С любимото момиче във видеото
Личен архив