0

А лтернативните рок икони „Пласибо“ и любимите на България босненски ска шампиони „Дубиоза Колектив“ ще се включат в първото софийско издание на хитовия фестивал Hills of Rock.

Събитието ще се проведе на 2 и 3 юли 2022 г. в Парка на летище София, а сред останалите участници са метъл машините Five Finger Death Punch и метъл кор ураганът Ill Nino. Билетите са на цени 100 лв. за един ден и влизат в продажба от днес.

Албум

След две години принудително отлагане на най-големия рок фестивал в България Hills of Rock и несигурната и неспокойна пандемична обстановка и фенове, и артисти заслужават бонус издание и то ще се случи през 2022 в София. Към основния фестивал в Пловдив с благодарност за подкрепата и търпението на рок публиката организаторите от Fest Team и КМД обявяват допълнително, двудневно събитие в столицата с участието на световни топартисти на 2 и 3 юли. „Пласибо“ са една от безусловните дефиниции за „алтернативен рок” за последните 20 години. Продадените албуми на знаменитата лондонска група са повече от 12 милиона по целия свят, всички седем от тях – в топ 20 на брит класациите, а два – и с платинен статус. Още с дебюта си бандата, предвождана от артиста - символ и вдъхновение на цяло поколение, Брайън Молко прави рязък завой от популярния брит поп със своята двусмислена стилистика, колаборира си с иконите Дейвид Боуи, Робърт Смит и Майкъл Стайп и не след дълго оглавява световни фестивали като Rock am Ring. Последният албум на „Пласибо“ се очаква през март 2022 с нетърпението на истинско меломанско събитие. Именно с него, осми в дискографията на „Пласибо“ и със заглавие Never Let Me Go, групата от Обединеното кралство гостува и в София в Парка на летище София на 2 юли.

Сараево

Балкански рок, ска, дъб, реге - невъзможно е да опишеш стила на лудата шайка от Сараево с една дума. Сигурното е едно – България ги обича безусловно. Това показа и публиката на последната изява на живо на „Дубиоза Колектив“ това лято, когато босненци бяха хедлайнери на ARTE Feastival. „Дубиоза“ имат награда от MTV и пеят за мир, разбирателство, толерантност и критикуват бюрокрацията и политиката. Великолепната седморка се завръща в България, този път в София на 2 юли, а новината е, че са готови с нов сингъл и видео, които се очакват съвсем скоро.