0

Е страдните легенди Васил Найденов и Силвия Кацарова ще внесат добро настроение, интересни теми и емоционални срещи в ефира на NOVA и NOVA NEWS по време на великденските празници.

„Събуди се“ с водещи Марина Цекова и Румен Бахов ще предложи специално празнично издание. Предаването ще представи вдъхновяващи истории и ексклузивни гости, сред които Силвия Кацарова, Янка Рупкина, Тони Димитрова, Виктор Чучков - баща, Преслава и шеф Шишков. Програмата ще допълнят неразказвани истории за чудеса и силата на вярата от Мариян Станков - Мон Дьо, Краси Боев и Асен Манасиев.

Репортерите на NOVA ще покажат как българите у нас и по света се готвят и посрещат празника. А за вярата, която лекува, ще разкажат професорите Николай Габровски и Иво Петров.

Специален гост на Диана Найденова в предаването „Карай направо“ на Велика събота ще бъде музикалната легенда Васил Найденов, който ще говори за смирението, за човешката алчност и доброто, което ще ни спаси.

На фокус

В предаването „На фокус с Лора Крумова“ ще гостува олицетворението на българския дух - Стефка Костадинова. Три поколения българи от Украйна - проф. Михаил Станчев от Харков и неговото семейство, ще дадат уроци по любов и история, а особеностите на българския национален манталитет ще коментира писателят Иво Сиромахов. В "Срещу течението" с Евгений Генчев зрителите ще видят световните легенди на украинския бокс, за които битката беше на ринга, а днес войната се намира пред домовете им. Пред автора Мария Йотова застават бащата и синът, които прославиха България - Армен и Едмонд Назарян.

Водопади

На Възкресение Христово предстои незабравимо приключение с премиерния романтичен филм „Водопадите на любовта“ от 14:15 ч., една от 5-те премиери на NOVA за празниците. Когато фотографът в работата на Ейми се разболява, тя умело се възползва от шанса да сбъдне мечтата си да стане професионалист в тази професия. По ирония на съдбата първата задача на градското момиче са скрити водопади. На място Ейми тотално се изгубва. Помощта идва с красивия екскурзовод Марк и неговата умна дъщеря Кара. Триото моментално намира общо: Ейми помага на Кара да се свърже със страстта си, а при дългите преходи Марк впечатлява Ейми с уникалната красота на водопадите. Не след дълго Марк се поддава на чара на Ейми и дори се съгласява да й покаже митичен водопад, но тя трябва да запази местоположението му в тайна. Шефът на Ейми е очарован и публикува нейните снимки... но заедно с GPS локацията. За капак - бившата на Марк се възползва от шанса да си го върне, което не оставя на Ейми друга възможност, освен да събере цялата си смелост, за да спечели сърцето на пленителния гид.

Вяра

В неделя в „Темата на NOVA” журналистът Анна Ангелова и операторът Георги Георгиев ще ни срещат с пазителите на вярата от времето, когато пандемията определяше хода на живота. Духовници и обикновени хора, които пътуваха хиляди километри, служиха в празни храмове и пренесоха Благата вест до всеки дом - чрез онлайн излъчвания на литургиите. Как се защитават тайнствата на православието, които не са се променили две хилядолетия, и достатъчно ли беше за вярващите да се покланят пред домашната си икона, ще стане ясно на Възкресение Христово - веднага след централната емисия новини.

Любов по ноти и Ръсел Кроу

В празничния понеделник от 12.30 ч. в ефира на NOVA едни от най-известните български артисти ще зарадват българската публика със спектакъла „Любов по ноти“. Част от него стават Веселин Маринов, Тони Димитрова, братя Аргирови, Йорданка Христова, Силвия и Теди Кацарови, Нелина, Нели Петкова, Виктор Калев, Ненчо Илчев и Кирил Ефремов. В понеделник предстоят още две филмови премиери - на романтичната комедия „Трепети в сърцето“ от 14.15 ч. и приключенската лента с участието на Ръсел Кроу „Ной“ от 21:00 ч.

Веселин Маринов и Стефания Колева по NOVA NEWS

През уикенда NOVA NEWS също ще поднесе редица интересни теми и любопитни срещи. На Велика събота „Офанзива с Любо Огнянов“ ще предложи разказ за вярата и изпитанията, през които преминаваме като нация. Ексклузивно пред водещия ще застане министърът на правосъдието Надежда Йорданова. В неделя здравното предаване „Пулс“ по NOVA NEWS ще даде съвети как да се насладим на великденската трапеза, без да стресираме организма си. Предаването „Социална мрежа“ в понеделник ще срещне зрителите с властелина на халките Йордан Йовчев, актрисата Стефания Колева и любимия певец Веселин Маринов. След това Наделина Анева ще посрещне един от най-успешните театрални режисьори у нас - Бина Харалампиева, в „Денят на живо“.