0

Doctor Strange in the Multiverse of Madness (Доктор Стрейндж в мултивселената на лудостта) официално потвърди, че Илюминатите на Marvel Comics ще участват във филма, съобщи Comic Book Resources.

Последният брой на списание Empire включва кадър от предстоящото продължение на Доктор Стрейндж, очевидно взето от сцената, в която Стивън Стрейндж (Бенедикт Къмбърбач) е изправен пред мистериозна, плешива фигура (Патрик Стюарт) - която е заобиколена от други, сенчести фигури. 

Официалният надпис на снимката потвърждава подозренията на феновете, че Стрейндж е бил задържан от Илюминатите, група от най-великите умове на Marvel Universe. „Странно стои пред Илюминатите“, пише в него.

Официалният трейлър на Multiverse of Madness запали интернет, след като се чу гласа на Стюарт, който изглежда повтаря ролята си на Чарлз Ксавие/Професор X от филмите X-Men на 20th Century Fox. 

Първоначално Стюарт се държеше скромно по тематиката, но в крайна сметка потвърди, че това наистина е неговият глас в трейлъра. 

Самият трейлър предизвика допълнителни спекулации относно това дали Илюминатите ще играят роля във филма или не.

Във вселената на комиксите на Marvel, Илюминатите са тайна супергрупа, състояща се от Доктор Стрейндж, Професор X, Железния човек, Намор, Мистър Фантастик и Черния болт.

Трябва да се отбележи, че всички тези герои или вече са част от кинематографичната вселена на Marvel, или се очаква да направят своя франчайз дебют в близко бъдеще. Всъщност, Тони Старк/Железният човек на Робърт Дауни-младши стартира MCU на първо място през 2008 г., въпреки че тази версия на героя срещна смъртта си през 2019 г. в „Отмъстителите: Краят“.

Въпреки това, в допълнение към връщането на Къмбърбач като Доктор Стрейндж и очевидното връщане на Стюарт като професор X, се говори, че Multiverse of Madness включва мултиуниверсален вариант на Железния човек - вероятно възприемчивост на Superior Iron Man от Marvel Comics. 

Междувременно се говори, че Неймор (известен още като Sub-Mariner) отдавна участва в сюжета на предстоящото продължение на Черната пантера, „Черна пантера: Уаканда завинаги“. Това е особено забележително, тъй като T'Challa/Черната пантера присъства на първата среща на илюминатите в комиксите, въпреки че той отказа официално да се присъедини към групата.

Междувременно Рийд Ричардс/Мистър Фантастик е почти потвърдено, че ще се присъедини към MCU, като Marvel Studios вече обявиха филм за рестартиране на Фантастичната четворка, който ще бъде режисиран от Джон Уотс от „Spider-Man: No Way Home“. 

И накрая, Black Bolt технически вече е част от MCU, като героят е изигран от Ансън Маунт в Inhumans на ABC, който има връзки с Agents of SHIELD. Въпреки това каноничността на шоуто остава непотвърдена и е възможно лидерът на Inhumans да бъде рестартиран за семейството на MCU.

Самият Къмбърбач беше попитан дали Илюминатите ще бъдат в Multiverse of Madness. "Може би. Кой знае? Кой знае?", каза той. 

Съвсем наскоро обаче продуцентът Ричи Палмър напълно опроверга слуховете. „Както видяхте в „Spider-Man: No Way Home“, някои слухове се оказаха верни, други не“, каза той.

 „Бих искал да видя Тони отново, но някои слухове са просто слухове. Ще кажа, че обичам илюминатите. Но ако някога представим илюминатите в бъдеще, това може да бъде повече от MCU и да има повече връзки с нашите герои в MCU, срещу просто възпроизвеждане на това, което има в комиксите“, добави  Палмър.