0

Н ай-накрая бе потвърдено, че ще видим Хоакин Финикс да повтори ролята си на Жокера. Режисьорът на филма Тод Филипс потвърди новината в Инстаграм. Той сподели корицата на сценария заедно със заглавието: Joker: Folie à Deux. 

Folie à deux е френски термин, който означава „споделената лудост на двама“, така че можем само да си представим какви намеци дава това за продължението, пише LADbible

Жокера - известен още като Артър Флек - намира ли си спътник? Или двете му светоусещания се преплитат още повече? Е, всъщност нямаме отговори на тези въпроси, тъй като Филипс остана мълчалив за филма.

Но като се има предвид значението на заглавието, това може да е намек, че ще бъдем запознати с друг добре познат герой от DC, който има близки връзки с Жокера.

Това е не друг, а самата Харли Куин. Въпреки че е малко вероятно да видите Марго Роби рамо до рамо с Финикс, тъй като тя вече изигра криминалната двойка с Джаред Лето в Suicide Squad. 

Освен това Роби по-рано каза, че се нуждае от малко почивка, за да играе Харли. „Беше нещо като едно последователно заснемане на Birds... и заснемането на [Suicide Squad], така че бях като, оф, имам нужда от почивка от Харли, защото тя е изтощителна“, каза Роби пред EW. 

Но въпреки че може да не виждаме Роби да повтори героя си, ще видим Феникс като Жокера още веднъж.

В същата публикация в Instagram, която разкри заглавието на филма, Филипс включи кадър на Финикс, който чете сценария.

За сега няма дата за премиера на филма. 

За ролята си на Жокера Финикс получи Оскар за най-добър актьор и събра общо 12 номинации. Той бързо се превърна в най-касовите филми с рейтинг R, като спечели повече от 1 милиард долара в световен мащаб. Това е още по-впечатляващо, като се има предвид, че направата му струва само $62,5 милиона.