0

В ладо Пенев ще придружи Диана Добрева и артистите на Народния театър на театралния фестивал в Шидзуока. Там ще бъде представен спектакълът „Калигула“. 

Новина

Преди месец самата Диана Добрева сподели щастливата новина, че постановка под нейната режисура е поканена за участие на престижния фестивал в Япония. "Случи се нещо прекрасно. През април ще представим "Калигула" на един от най-големите световни театрални фестивали - в Шидзуока, Япония. От цял свят са избрани само няколко представления и едно от тях е нашето", каза в интервю за БТА Диана Добрева. 

Близки

Двамата с Пенев са изключително близки и не е изненада за никого, че актьорът е решил да придружи колегите си и да се радва заедно с тях. Именно Добрева е режисьор на постановката „Бащата“, в която Пенев играе главната роля. По първоначален план с трупата на Народния трябваше да пътува и вече бившият им директор Мариус Донкин. Не е ясно дали той все пак ще ги подкрепи, или ще се въздържи от присъствие. 

След отстраняването се очаква да бъде подменен и афишът на театъра, като отново се завърнат емблематични постановки като „Хъшове“.