0

Б ратя Бахарови тръгнаха това лято на три турнета общо, сочи проверка на „Телеграф“. По-големият Захари съвместява две турнета из родината, а по-малкият Явор засега се задоволява само с едно. За жалост на почитателите на безспорния талант на двамата те няма да бъдат в съвместна инициатива. Досегашната практика, поне на кино, е доказала, че резултатът не е много добър, когато двамата са заедно в едно произведение, макар за това вината хич да не е тяхна.

Захари Бахаров върви из страната с „Поетите Live”, където е с куп други знаменитости от сцената и екрана, както и със собствения си моноспектакъл „Чамкория“. Рецитирането на стихове в „Поетите“ засега има обявени дати – на 12 юли във Варна и на следващия ден в Бургас. Това турне обаче си върви едва ли не целогодишно и вече мина през доста дестинации, бе и в Лондон.

Захари Бахаров предизвиква истински фурор с „Чамкория“ по романа на Милен Русков и постановката на Явор Гърдев. Билетите за това представление са от 20 до 60 лв. В това отношение по-големият Бахаров отстъпва само на Лили Иванова. Неговият сценичен герой Бае Славе, който разбира от всичко, ще кара омнибуса на 28 юни и 6 юли в София, преди това на 15 юни е в Пловдив, на 23 юни е в Бургас. Това турне започна и навсякъде, където минава, билетите свършват светкавично.

„Отчаяни съпрузи“ - Бойко Кръстанов, Даниел Пеев и Явор Бахаров, тръгват на най-голямото турне с театрален спектакъл тази година у нас. За обиколката на френската комедия, която минава за нестандартна за трудностите на силния пол, тримата актьори направиха доста симпатичен клип, който се върти из социалните мрежи. В него Бахаров и Пеев са в колата и изброяват какво са взели, докато в един момент се сещат, че са изоставили Бойко Кръстанов на бензиностанцията.

На „Отчаяни съпрузи“ предстои преминаване през София на 17 юни, Варна на 19 юни, следващия ден ред е Пловдив, после поред са Велико Търново, Плевен, Стара Загора на 23 юни, а след пауза идва Бургас на 23 юли, Балчик на 29 юли, Добрич на 3 август и Русе на 20 септември.