0

К арти и билети за проверка, моля, поиска на шега Ивайло Захариев, който е един от главните герои в популярния български сериал „Под прикритие“.

Той заедно с колегите си Любомир Ковачев и Йоана Буковска- Давидова изнесоха театрална постановка „Поручик Бенц“ в столицата на Великобритания.

Видимо с приповдигнато настроение актьорите се шегуваха помежду си. Вниманието обаче привлече Захариев, който играеше ченгето под прикритие, внедрен в мафиотска групировка, който се изправи на пътеката между седалките в самолета и се обърна към колегите си „Карти и билети за проверка, моля!“. Репликата му предизвика смях между спътниците му и погледи на седящите в самолета. На редицата със седалки от другата страна седеше и колегата му Любомир Ковачев, който разговаряше със спътниците си.

В тяхната компания бе и актрисата Йоана Буковска-Давидова, която също имаше участие в първите два сезона на криминалето, излъчвано и в момента от NOVA - там тя бе депутатка, изнудвана със сексзапис от Джаро. В „Поручик Бенц“ тя е богатата красавица от българския хайлайф Елена Петрашева, в която се влюбва главният герой - немски военен лекар (в ролята е Любомир Ковачев). Неговата чиста любов обаче е изправена пред непреодолими предизвикателства, които преобръщат живота му.

Авторът Димитър Димов е сред първите в българската литература, които разбиват клишетата за родното и чуждото и дори преобръща техните места, като избира за главен герой един чужденец в България в последните години на Първата световна война. Така „Поручик Бенц“ успява не само да покаже българската действителност, но и да излезе извън рамките на националното и да се превърне в универсален психологически роман за сложната и противоречива човешка природа. Режисьор е Бойко Илиев. „Вчера се разходихме из слънчевия Лондон и беше у-ни-ка-лен ден! А и гледахме прекрасен спектакъл с Ралф Файнс... а днес... пак лондонска мъгла и дъжд“, ожали се в социалните мрежи Ивайло Захариев. Ралф Файнс е Лорд Валдемор от „Хари Потър“, звезда от „Гранд хотел Будапеща“, „Английският пациент“ и „Списъкът на Шиндлер“.