0

Е дин от най-култовите участници в риалити формата „Игри на волята“ остави следа в историята. Става въпрос за аниматора Неделчо Богданов.

Той създаде първия в света супергерой, който е шофьор на камион.

Това е Тракмен (Truckman) и беше представен на днешния Спасовден – професионалния празник на шофьорите, като специален подарък за сектора, съобщиха инициаторите на проекта.

Супергероят грее в 24 стикера в социалните мрежи, които пресъздават основни работни ситуации и култови реплики. Те са достъпни на български и английски език и могат да бъдат се използват безплатно.

Организаторите планират да създадат и супергероинята Тракуман (Truckwoman) като част от насърчителна кампания за привличане на жени към професията.

“За мен това беше забавно предизвикателство, защото и аз знаех много малко за работата на професионалните шофьори, а тя определено заслужава уважение. Искахме нашият супер шофьор хем да е далеч от отдавна остарялото клише за тираджията, хем да си е истински. Нямахме конкретен прототип, просто подредихме пъзела и се получи леко брадясал Супермен с отличително “T” на гърдите, който има вид на човек, който може да се справи с всяка ситуация”, коментира Неделчо.