0

Н яма постъпило оплакване от Наоми Кембъл заради случката на Летище София. Багажът й е бил проверен на случаен принцип. Това съобщиха официално от Агенция "Митници" по повод  информацията на британски медии, че Наоми Кембъл е станала жертва на расова дискриминация от страна на български служители на аеропорта. 

"Във връзка с множеството получени запитвания, по повод информация за проверка на г-жа Наоми Кембъл, при пристигането й на Летище София, Ви информираме, че е бил проверен багажът на г-жа Кембъл и е извършена рутинна проверка на случаен принцип, което е част от задълженията на митническите служители. Няма постъпило оплакване от г-жа Кембъл или неин представител", гласи официалното съобщение на Агенция "Митници".

Според публикации в британски медии Наоми Кембъл останала истински огорчена след посещение в София. Тя твърди, че е станала жертва на расова дискриминация от страна на българските митничари.

На 19 май Кембъл пристигнала у нас за снимките на реклама. Топ моделът е спряна от униформените, които подложили нея и багажът й на щателна проверка, преди да я пуснат в страната.

Източници твърдят, че 52-годишната манекенка е била "много разстроена" от случилото се и била твърдо убедена, че е селектирана за претърсване защото е чернокожа.

"Наоми беше много разстроена. Целият инцидент й се отрази ужасно. Тя беше на път за вълнуващи снимки, които очакваше с нетърпение, но това малко помрачи престоя й в София", разказа пред "DailyMail" приятел на модела.

"От летище София ще прегледаме видеозаписите от този ден и ще интервюираме служителите, за да проучим случая напълно", заявиха още представителите на столичната аерогара.