0

Г олемият ни композитор Развигор Попов ще посрещне през лятото у нас своя зет Кристофър от Ямайка, похвали се пред „Телеграф“ самият той.

В края на 2018 г. наследницата на Мими и Развигор - Ина, ги направи баба и дядо, като тя избра да роди в България вместо в Германия, където живее от години и работи. Младата майка остана у нас до края на пролетта и така таткото не можа да види на живо дъщеричката си Тайа Мей. „Администрацията е много жестока понякога. Нашата страна не е в Шенген и той не може да дойде до България. До Германия ходи без проблем“, обясни тогава Мими Иванова.

Виза

Най-после се е намерило решение на проблема и зетят за първи път ще гостува на известните си тъст и тъща. „Той само до Берлин е ходил от Ямайка, но вече си изкара виза за Шенген. Именно тя му разрешава да пътува, все пак има съпруга германка. Чудим се къде да го водим. В Ямайка си има море, та нашето едва ли ще му е интересно. Може би на планина ще идем. Или в Гърция“, сподели Развигор. Той разкри, че внучката му е проговорила на немски основно, тъй като така общува с майка си, а с татко си на английски. Като дядо й говори на български, тя разбира, ходи на детска градина, всеки ден се чуваме. Изпяха ми Happy Birthday по скайпа, много са сладки“, добави маестрото.

Ресторант

На 28 март авторът на някои от знаковите хитове в българската естрада като „Вълкът и седемте козлета“, „Петнадесет лалета“, „Вече свърши хубавото време“ и много други навърши 82 г. на 28 май. „Рождените дни последните години нищо не стават заради ковида. Имах и здравословни проблеми, но се закрепих. Сега и тая война така ме депресира. Ама какво да правим. Човек трябва да си изкара всеки рожден ден. Моят сега си го изкарах със случайни гости, непредвидени, но пък много мили симпатични хора, които ме поздравиха и ги почерпих. Първо отидохме с Мими на обяд в един ресторант на „Витоша“, а после вечерта бяхме в друг в „Младост“. Кичка дойде там, по традиция винаги ми носи един одеколон и две блузи от Америка. Покани Мими да участва в нейните концерти на морето“, разказа Развигор. Половинката му пък го изненадала с ваучери за обувки и бермуди за лятото, но той тепърва трябва да ходи по магазините, за да ги избира и мери. Синът му Пепи Попов и първородният му внук го поздравили по телефона. „Два дни непрекъснато обаждания и на мен, и на Мими, звъняха хора, с които не сме се виждали отдавна и ни стана много приятно“, допълни композиторът.

Премиера

Юни обикновено е натоварен за Мими и Развигор, тъй като двамата имат музикални школи с доста ученици. „Покрай пандемията децата закъсаха и сега има много да наваксваме. Явяват се на конкурси, печелят награди. Ние даже свикнахме, че учениците са талантливи. Където се явят, взимат Гран при. Едната има над 100 награди от различни конкурси и фестивали, някои от които в чужбина. Порасналите деца пък се явяват по тв форматите, радваме им се“, казва музикантът. Паралелно с това той работи с детски театър към колежа „Любен Гройс“. „Готвим премиера - фрагменти от постановки и сценки, които сме играли през годините. Направихме го, защото не може да работи през цялото време онлайн нашата система, театър не се прави онлайн. Иначе ще стане като радиотеатър. Чакахме да паднат ограниченията и започнахме. Моята задача е да направя музиката. Втората половина на месеца ще бъде премиерата, а сега ми предстои да ходя на изследвания във ВМА“, разкри Попов.

Свири в бара на Васко Кръпката

Освен невероятен композитор Развигор Попов все още си работи и като действащ музикант. Всеки месец свири в заведението на Васко Кръпката на баня „Мадара“. „Той ни беше барабанист в група „Старт“ дълго време и оттогава сме големи приятели. Заедно направихме ГМО - Георги Минчев Оркестра, и в неговото барче се събираме веднъж месечно от година и нещо, за да си посвирим. Васко е на барабаните, аз - на пианото, и двама китаристи. Имаме и фронтмен, който ги пее песните като него, нищо че не го е познавал. Хората пеят с нас, това ни тонизира“, казва музикантът. Преди пандемията той често ходеше да свири в елитен пиано бар в Лондон. „Заради ковида прескочих две години, но отсега ме канят за декември. Не знам дали ще отида“, споделя той.

Пред дилема - на плаж или на село

На 82 г. Развигор вече мисли да понамали темпото от въртележката на родния шоубизнес. „Най-после искаме да си починем с Мими, да се откъснем от всичко и да си гледаме живота. Така и ще направим. Натоварихме се с много излишни ангажименти. А и сме на възраст. Само не сме решили на плаж или на село да отидем. Да не мислим – ох, какво имаше да свърша още, защо това не се е случило. Една хубава книга да прочета - това да ми е почивката примерно. Оставили сме да ни води течението. Накъдето ни отвее вятърът, там. Може и на морето да отидем. Може и до Ямайка“, казва още Попов.

Косьо Филипов гостува в новия мезонет на Мими и Развигор

 Косьо Филипов гостува в новия мезонет на Мими и Развигор