0

Д есетки фенове на алтернативната рок банда „Пласибо“ пренебрегнаха изричната молба на изпълнителите да не снимат с телефоните си по време на концерта им в рамките на фестивала Hills of Rock в събота вечерта на летище София.

Вокалистът Браян Молко и китаристът Стефан Олсдал буквално разцепиха секундата и точно в 11.30 се появиха на сцената под бурните аплодисменти на публиката.

Знак

Концертът завърши със светлинни и звукови ефекти час и петнайсет минути по-късно малко изненадващо, като Браян Молко с цигара в уста и Стефан Олсдал просто си тръгнаха от сцената, без да кажат нищо на публиката, която разбра, че шоуто в крайна сметка е приключило, след като екипът разкачи микрофоните и започна да събира оборудването. Това бе разтълкувано от някои фенове като знак, че музикантите са се разгневили, че молбата им за снимането с телефони е тотално пренебрегната. Самият концерт започна с голям светлинен надпис, с който почитателите на групата се умоляват да не снимат с мобилните си телефони, “защото така ще бъде трудно да се свържем с вас и да ви предадем емоцията на нашата музика”. Призивът на групата завършва с “Да бъде мир! Намасте”. Този надпис се изписва на езика на страната домакин преди всяко шоу на настоящето турне на „Пласибо“, но навсякъде се пренебрегва от феновете, съдейки по видеата, които те пускат в социалните мрежи.

Китари

Концертът на „Пласибо“ бе гвоздеят на фестивала и започна с парчето от новия им албум Never Let Me Go - Forever Chemicals. Следващо изпълнение бе на водещия хит от албума Beautiful James. Феновете пяха с цяло гърло и друг сингъл от тавата - Try Better Next Time, и пригласяха на Молко, докато той пееше култовото My Computer Thinks I’m Gay от златния им хит Too Many Friends. Бандата обаче не изпя най-известния си хит Every You, Every Me, затова пък завърши с Running Up That Hill - всепризнат най-добър кавър на парчето на Кейт Буш. Любопитен детайл е, че Молко и Олсдал сменяха китарите си след абсолютно всяка песен, като новите инструменти им бяха подавани от членове на екипа.

Дубиоза се щракнаха с феновете

За разлика от „Пласибо“ момчетата от „Дубиоза кълектив“ не само че не забраниха да ги снимат, ами нарочно приканваха феновете да се щракат с тях.

Накрая шоуто им завърши, като си направиха общо селфи с публиката. Меломаните пък се радваха, че фестивалът „Хилс ъф рок“ се завърна след двугодишно мълчание и софийското двудневно шоу бе само прелюдия към същинската експлозия в Пловдив от 21 до 23 юли, където хедлайнери са Slipknot, Mercyful Fate и Sabaton плюс още над 40 артисти.