0

М ашин Гън Кели и Дан и Шей (Machine Gun Kelly and Dan + Shay) ще пеят и ще изнесат представление на мястото на Red Hot Chili Peppers, които отпаднат от музикалните награди Билборд (Billboard 2022), които ще се проведат в Grand Garden Arena в Лас Вегас в неделя, пише The Hollywood Reporter. 

Рок групата отпадна заради „непредвидени обстоятелства“, според съобщение  в социалните мрежи от музикалните награди. 

И MGK, и Dan + Shay са финалисти на наградите тази година. MGK е финалист за най-добър рок изпълнител, награда, която спечели миналата година (заедно със за най-добрия рок албум). Dan + Shay са финалисти за най-добрия кънтри дует/група, награда, която спечелиха през 2019 г.

Това ще е дебютно изпълнение за MGK на наградите на Billboard. Рапърът, превърнал се в рокаджия, влезе в Billboard 200 под номер 1 миналия месец с шестия си албум, Mainstream Sellout.

Това трябваше да бъде първото изпълнение на Red Hot Chili Peppers на наградите на Billboard от 1999 г., когато пяха “Scar Tissue” и Red Hot Mama.” със Снуп Дог. 

Други изпълнители, които ще вземат участие на сцената, са хип-хоп звездите Megan Thee Stallion и Latto; Латино звездите Рау Алехандро и Беки Джи; R&B звезда Максуел; и нигерийската певица Burna Boy.