0

Б ивш рейнджър, ходил на три мисии в Афганистан, вози актьорите Владо Пенев и Албена Михова във Варна. Вече пенсионираният военен полицай Златко Киров, известен в армията като Златко Баретата, ги откарал с такси до два хотела в морската столица в събота.

„Изключително земни хора. Говорихме си на „ти“. Полафихме си, разказах им, че съм бил в Афганистан. Като ги питах за селфи, веднага приеха“, разказа пред „Телеграф“ рейнджърът.

Купон

Владо Пенев и Албена Михова имали представление в неделя в морската столица, затова пристигнали ден по-рано. „Албена Михова ме хвана. Тя е варненка и знае нещата. Каза, че винаги се вози с такси от нашата фирма, защото не помпаме, коректни сме и всичко е чисто. В колата се шегуваха, говореха си за купон, на който ще ходят вечерта в събота. После от дума на дума заговорихме за Украйна, за бежанците и колко много вече има пристигнали във Варна. Тогава им казах, че съм бил на няколко мисии в Афганистан. Те много се учудиха“, разказа Златко. След като се щракнали в колата, Албена снимала катедралата в морската столица, която отскоро е с позлатени кубета. Минали и покрай военния клуб, когато ексрейнджърът пък им разказал, че е ходил много пъти.

Мисии

Златко Киров е един от най-дългогодишните военни полицаи в службата към Министерството на отбраната. Той е и сред най-опитните водолази. Вече обаче практикува подводен риболов само за удоволствие. По време на европредседателството беше командирован за 6 месеца в София, където изкара и курсове в НСО. По време на мероприятието возил евродепутати от различни страни и съпровождал делегации. В момента продължава да държи връзки със свои колеги рейнджъри от други държави -членки на НАТО и ЕС, с които са служили рамо до рамо в Кабул. След като се пенсионирал, решил да стане таксиметров шофьор, за да не спира живият му контакт с много и различни хора.